AcasăNewsMascarada din Justitie a depasit orice limita: judecatorii viciaza sentintele in legitima...

Mascarada din Justitie a depasit orice limita: judecatorii viciaza sentintele in legitima aparare!

Instantele de judecata dau tot mai multe decizii arbitrare

Bulibaseala care a cuprins de ceva vreme intreaga Justitie romaneasca nu ii afecteaza doar pe cei inculpati in dosare. Pentru ca  intr-o situatie jalnica au fost adusi si nenumarati magistrati care nu mai stiu cum sa scape de presiunea tot mai crescanda exercitata asupra lor de catre cele doua tabere rivale care isi disputa controlul Justitiei.

Instantele de judecata dau tot mai multe decizii arbitrare

Iar multi dintre judecatori, ca sa nu-i supere nici pe unii, nici pe ceilalti, au preferat sa procedeze exact ca in bancul cu gaina care, urmarita de cocos, a ales sa se impiedice. Drept urmare, atunci cand nu se mai pot revoca din completele care judeca dosare sensibile, dau sentinte cu care amagesc pe toata lumea.

Daca-i ordin, cu placere

In ultima vreme s-au inmultit cazurile in care deciziile judecatorilor, mai ales a celor de la instantele inferioare, contin puzderie de vicii de procedura. Care nu pot fi insa accidentale sau puse pe seama proastei pregatiri profesionale a magistratilor. Din contra, dupa cum sustin sursele noastre, chiar judecatorii sunt cei care strecoara cu grija cateva greseli procedurale in sentintele pe care le dau. Iar prin acest mod deloc ortodox, purtatorii de roba nu urmaresc decat sa-si salveze propriile cariere profesionale. Pentru ca, ezitand sa refuze favorurile cerute de procurori temuti in sistem pentru inalta influenta care o exercita, judecatorii dau hotarari care sa le mangaie orgoliul acestora. Cum insa, in ultima vreme s-au inmultit si cererile de a nu mai face jocul vechii garzi din Justitie, aceiasi magistrati au decis ca nu este indicat sa se puna rau nici cu noii stapani politici. Astfel incat in motivarea sentintei gresesc cu buna stiinta, pentru a lasa loc ca la recursurile de la instantele superioare sa le fie pur si simplu desfiintate propriile decizii. Si, bineinteles, au grija sa-i anunte pe beneficiari de „portitele” lasate…

author avatar
Toni Matei
907 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger