AcasăNewsMasca devine obligatorie. Ce încearcă Guvernul să facă în cazul "persoanelor vulnerabile"

Masca devine obligatorie. Ce încearcă Guvernul să facă în cazul „persoanelor vulnerabile”

Ludovic Orban susține că se caută soluții pentru ca persoanele cu venituri reduse să primească gratuit măști sanitare.

Totul, în contextul în care, în cursul zilei precedente președintele a anunțat că, după 15 mai, când ar urma să se mai relaxeze restricțiile impuse în încercarea de a se limita răspândirea infectărilor cu noul coronavirus, măștile de protecție vor fi obligatorii în spațiile publice închise și în transportul public în comun. Iar aceste măști sunt încă greu de găsit, iar când sunt în farmacii, sunt mult prea scumpe pentru veniturile multor persoane din România, incusiv pentru unii pensionari.

„Purtarea măștii în spații închise este foarte utilă, pentru că împiedică transmiterea de particule și reduce posibilitatea de infectare în mijloace de transport în comun, în spații închise, birouri, în spații comerciale”, a subliniat premierul, joi dimineață, după ce a vizitat, alături de miniștrii Apărării și Sănătății, Institutul “Cantacuzino”.

Totodată, Ludovic Orban a adus din nou în discuție faptul că se produc și în România măști de protecție. „Știți că preocuparea noastră de la începutul epidemiei a fost să susținem lucrători români care să introducă în fabricație astfel de măști, e vorba de măștile (…) chirurgicale, avem deja instalate utilaje noi care au capacitate semnificativă de producere, facem inventarierea tuturor companiilor care au primit acordul. Știți că am luat decizia ca la Ministerul Apărării să se facă certificarea, autorizarea producătorilor pentru astfel de echipamente, pentru că altfel lucrurile mergeau foarte greu. Vom încerca să asigurăm capacitatea deplină. Pentru persoane vulnerabile, care sunt sub incidența legii privind venitul minim garantat, vom încerca să găsim o formulă prin care să distribuim aceste măști nu contra cost”, a anunțat prim-ministrul.

Totodată, șeful Guvernului nu a exclus o plafonare a prețului măștilor.

207 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger