AcasăNewsMasacrul de la Houla a fost comis de rebeli, nu de trupele...

Masacrul de la Houla a fost comis de rebeli, nu de trupele lui Bashar

Imagini cu copiii ucisi in Houla, care au ingrozit lumea

Mass media continua sa dezvaluie „atrocitatile comise de trupele lui Bashar, care au ucis 49 de copii in Houla”, in timp ce Frankfurter Allgemeine Zeitung arata adevaratii ucigasi.

Imagini cu copiii ucisi in Houla, care au ingrozit lumea

Cotidianul german scrie ca odiosul masacru de la Houla, in care numerosi copii au fost descoperiti impuscati in cap si cu beregatile taiate, a fost comis de rebeli.

„Casus belli” pentru NATO

Masacrul trebuia sa constituie un „casus belli” care sa legitimeze interventia trupelor americane si NATO impotriva „regimul odios” al lui Bashar al-Assad. Conform ziarului german, masacrul a fost comis in timp ce rebelii au atacat trupele guvernamentale care deserveau trei puncte de control din afara orasului, instalate pentru protectia satelor apropiate, locuite de sirieni de religie alawi, ca si cea a lui Bashar. Atacul rebelilor a necesitat suplimentarea fortelor guvernamentale cu forte retrase din oras. Lupta a durat peste 90 de minute, timp in care  militiile sunite au comis masacrul in oras.

Marturia unei starete

„Cei ucisi erau de religie alawi si siiti convertiti din suniti”, scrie Frankfurter Allgemeine Zeitung, citand martori oculari. „Membrii familiei Shomaliya, ucisi in masacru, erau alawiti. O familie era sunita, dar avea un membru marcant in Parlamentul sirian, de aceea era socotita colaborationista. Ucigasii au filmat victimele, ca sa prezinte dovezi pentru incriminarea trupelor lui Bashar.” Inca din aprilie, stareta Agnes-Mariam, de la Manastirea Crucea Sf. Iacov, din apropiere, atragea atentia asupra atrocitatilor comise de rebeli in judetul Homs, unde se afla si Houla. Maicuta a scris si despre masacrul de la Khalidiya, pus de occidentali tot pe seama trupelor guvernamentale. Pe pagina web a manasirii, maicuta scria cum rebelii au bagat intr-o cladire din Khalidiya alawiti si crestini, apoi au dinamitat cladirea sa para ca a fost bombardata!

author avatar
Adina Mutar
490 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger