AcasăNewsMasacru în Franta: o familie irakiana executata in padure. Fetita de 4...

Masacru în Franta: o familie irakiana executata in padure. Fetita de 4 ani a supravetuit, ascunsa sub fusta mamei

Opinia publica franceza este ingrozita de un multiplu asasinat care s-a petrecut in apropierea comunei Chevaline din estul Frantei, masacru in care si-au pierdut viata trei persoane, iar alta se afla in stare critica la spital.

Politia a gasit cadavrele joi, intr-o parcare amplasata pe un drum forestier dintr-o padure din apropierea comunei Chevaline, Haute-Savoie. Ancheta e relevat faptul ca patru din cele cinci victime sunt rezidenti irakieni cu domiciliul in Anglia, comitatul Surrey, care se aflau in vacanta in Alpii francezi. A mai fost impuscat mortal si un cetatean francez, Sylvain Mollier (45 de ani), despre care autoritatile afirma ca ar fi un ciclist care a nimerit la locul nepotrivit in momentul nepotrivit.

Conform presei franceze, in incident au fost ucisi capii familiei Al Hilli – Saad și soția acestuia, Ikbal – asta in timp ce fiica cea mare a cuplului, Zaina (7 ani), se afla in coma indusa la spital. Cel de-al patrulea membru al familiei Al Hilli, micuta Zeena (4 ani) a scapat intr-un mod miraculos, ea ascuzandu-se sub fusta mamei sale in momentul producerii atacului.

Cel mai probabil, asasinatul ar fi avut loc miercuri, sotii Al-Hilli primind cate doua gloante in cap. La fel si ciclistul Sylvain Mollier, care ar fi incercat sa intervina, vazand agitatie in jurului unul BMW stationat intr-o parcare din padure. Singura care a scapat nevatamata este fetita in varsta de 4 ani, asta in conditiile in care cealalta fata este tinuta in viata cu ajutorul aparatelor. Zeena Al-Hilli s-a ascuns intre picioarele mamei sale si a ramas acolo pana la sosirea jandarmilor.

Uluitor este faptul ca, abia la 8 ore dupa aparitia jardarmilor la locul dramei, in masina a fost gasita, ascunsa printre cadavre, şi fetita de 4 ani. Desi descoperisera masina de cateva ceasuri bune, jardarmii locali nu au dorit sa altereze probele, astfel ca nu au patruns in habitaclu. Zeena a stat nemiscata, asa ca organele de ancheta nu au aflat de existenta sa decat atunci cand trupurile parintilor ei au fost extrase din BMW. „Aveam ordin sa nu intram in autovehicul pentru a nu modifica pozitionarea cadavrelor”, a declarat locotenent-colonelul Benoît Vinnemann.

Prognosticul legat de starea Zainei (7 ani), cealalta fetita a familiei Al-Hilli, este rezervat. Ea a primit lovituri extrem de violente in zona capului si un glonte in umar. Anchetatorii trag speranta ca fata va supravetui si va deveni „martorul-cheie”. De altfel, spitalul in care se afla internata Zaina Al-Hilli este pazit de politisti inarmati.  Cinci politisti englezi au sosit deja in Haute-Savoie pentru a ajuta la dezlegerea itelor acestui asasinat, in acelasi timp, in Claygate, 30km de Londra, derulandu-se o ancheta la domiciliul familiei Al-Hilli. Potrivit presei franceze, micuta Zeena, singura care a scapat nevatamata dupa masacrul din padurea Chevaline, a putut indica doar faptul ca in masina se afla „tatăl”, „mama” si „sora”. Ea a auzit mult zgomot, dar nu a vazut nimic altceva. Prin urmare, anchetatorii s-au aflat in imposibilitatea de a obtine alte elemente utile pentru ancheta.

 

[youtube]jfSV-q0Zdbs[/youtube]

 

author avatar
Ziarul National
Aceasta sectiune stabileste termenii legali si conditiile in care puteti utiliza site-ul
388 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger