AcasăNewsMasa de Paște, o bombă cu ceas pentru sănătate. Lista celor mai...

Masa de Paște, o bombă cu ceas pentru sănătate. Lista celor mai nocive preparate / Avertismentul InfoCons

masa de pasteMasa de Paște, o bombă cu ceas pentru sănătate. Lista celor mai nocive preparate / Avertismentul InfoCons

Masa de Paște este un adevărat pericol pentru sănătate, avertizează Asociația pentru Protecția Consumatorilor InfoCons. La o masă bogată de Paşte se consumă până la 163 de E-uri, 208,6 grame de zahăr şi 31,6 grame de sare, susţin reprezentanţii asociaţiei InfoCons, într-o analiză publicată vineri.

InfoCons trage un semnal de alarmă și le explică oamenilor la ce ar trebui să fie atenți atunci când alcătuiesc meniul pentru sărbătorile pascale.

Masa de Paște conține 163 E-uri

Reprezentanții InfoCons atrag atenția că cele mai periculoase alimente sunt nelipsitele mezeluri, ce reprezintă aperitivul.

Masa de Paşte este întotdeauna îmbelşugată, iar în jurul acesteia se adună întreaga familie – o masă cu de toate, pentru toţi! Dar ştiaţi că masa de Paşte poate ajunge până la 163 E-uri, 31,86 grame de sare şi 208,6 grame de zahăr ?! Masa de Paşte începe adesea cu un aperitiv format din pâine, mezeluri (crenvurşti de pui, crenvurşti de porc, parizer, şuncă Praga, cabanos, bacon), iar alături de acestea se găsesc câteva sosuri de ketchup, muştar şi maioneză. Dar, acest aperitiv ajunge până la 83 E-uri, 31,6 grame de sare şi 69,8 grame de zahăr pentru un singur fel de mâncare. Dacă vă îndreptaţi către nelipsitul cozonac, îngheţată, bomboane de ciocolată, croissant de ciocolată sau un iaurt cu fructe, ajungeţi să consumaţi până la 40 de E-uri şi 116,1 grame de zahăr doar pentru desert. Pe lângă acestea, veţi consuma şi un suc tip ceai, o băutură energizantă sau poate o bere cu fructe, adăugându-se încă 29 E-uri şi 22,7 grame de zahăr. Astfel, doar pentru desert consumaţi 69 E-uri şi 138,8 grame de zahăr! După masa de Paşte, consumaţi o gumă de mestecat, adăugând astfel încă 11 E-uri”, transmite InfoCons.

InfoCons, avertisment pentru consumatori

Conform InfoCons, informaţii despre produsele de pe masa de Paşte se pot afla prin accesarea aplicaţiei gratuite InfoCons. Astfel, aceasta redă consumatorilor direct pe telefonul mobil numărul de E-uri şi tipurile acestora, cantitatea de sare, cantitatea de zahăr, numărul caloriilor, alergenii, precum şi ingredientele din produsele folosite la masa de Paşte.

De asemenea, cu ajutorul calculatorului integrat în aplicaţia InfoCons, consumatorii îşi pot seta cantitatea de produs pe care urmează să o consume, iar aplicaţia le va dezvălui cantitatea de sare, cantitatea de zahăr şi caloriile regăsite în cantitatea de produs selectată, dar şi cât trebuie să meargă, pedaleze sau alerge pentru a arde caloriile consumate.

author avatar
Andreea Vlad