AcasăNewsMaruta a scos-o la produs pe eleva batjocorita in Vaslui. Violul in...

Maruta a scos-o la produs pe eleva batjocorita in Vaslui. Violul in grup continua!

Expunerea victimei unui viol la televizor reprezinta una dintre cele mai josnice exclusivitati pe care si-o poate adjudeca o televiziune. Iar aparitia intr-o emisiune televizata a elevei din Vaslui violata de sapte brute arata ca, oricat de mult ne-am dori sa fim solidari cu victima unei asemenea infractiuni, sfarsim prin a deveni complici cu infractorii.

Tanara batjocorita la Vaslui, declaratie tulburatoare: "Va multumesc mult pentru tot sprijinul aratat! Imi este foarte greu. Mi-e frica sa ies din casa! Toata lumea spunea ca eu sunt de vina, nu ei"

Violul in grup continua, caci nimeni nu a fost in stare sa ii spuna acelui suflet chinuit si derutat ca nu e bine sa apara la televizor, ca are nevoie de protectie si liniste. Si pe toate astea nu le obtii de la realizatori si producatori avizi de rating si disperati dupa senzational. Nicio autoritate nu e in stare sa o ajute pe adolescenta cu fapte, cu solutii, ca sa-si revina si sa duca o viata normala.

Mama adolescentei sustine ca unul dintre violatori a incercat sa le cumpere tacerea

Aparitia tinerei abuzate si dezvaluirea identitatii ei in emisiunea lui Catalin Maruta a indignat la fel de mult ca si fapta celor sapte inconstienti din Vaslui. Cei mai multi romani ii acuza direct pe Maruta si pe ceilalti membri ai echipei postului de televiziune ca au permis ca victima unui viol sa apara la tv.

Mana intinsa sau capcana?

Catalin Maruta urmeaza sa dea explicatii in fata CNA dupa expunerea elevei violate

Pe de alta parte, sunt destui care spun ca fie si cu acordul ei, scris sau verbal, tanara violata si-a asumat un risc de care ea nu este constienta. Insa nu are nimeni caderea sa o judece pe ea, ci pe realizatorii si producatorii care, din dorinta unui rating fabulos, au calcat in picioare un suflet chinuit. Au profitat la maximum de lipsa de luciditate a unei fete violate ore in sir, care trece printr-o trauma greu de descris si care, din cauza suferintei, poate nu mai face deosebirea intre bine si rau. Faptul ca echipa Pro Tv a achiesat la dorinta tinerei de a aparea pe un post public de televiziune inseamna o inconstienta cel putin la fel de mare ca si a celor care au nenorocit fata. Bineinteles, Catalin Maruta a incercat sa se apere, ieri, spunand ca a avut acordul scris atat al mamei, cat si al fetei pentru aparitia publica. Ce nu a inteles Maruta este ca familia asta trece printr-un cosmar si nu poate face diferenta intre o mana intinsa si o capcana. Sa ne amintim ca fata a ajuns sa fie violata dupa ce un cunoscut de-al ei s-a oferit sa o conduca acasa cu masina. Ea nu a detectat atunci nicio intentie rea din partea celui care avea sa-i devina calau pe drumul spre localitatea de domiciliu. Asa si acum. Desi avocata a sfatuit-o sa nu accepte aparitia la televizor, tanara s-a lasat exploatata, fara sa discearna nici acum ce va urma. Pentru protectia victimei, de care era necesar sa fie constienta si responsabila echipa de productie, filmarea ei nu ar fi trebuit sa aiba loc. Dar, de dragul senzationalului, Maruta a scos-o pe eleva la produs! Rating sa fie! Ca persoana publica luata drept model de multi oameni si, mai ales, ca tata de fata (Andra e programata sa nasca astazi o fetita), era mai sanatos si deontologic din partea lui Catalin Maruta sa se opuna vehement expunerii victimei si, mai ales, dezvaluirii identitatii acesteia. Maruta, tine minte – Doamne, fereste! -, sa nu-ti dai acordul scris!

Reactii declarative si atat

In acelasi timp, desi autoritatile dau semne ca s-au mobilizat pentru deslusirea itelor privind eliberarea celor sapte violatori, nimic concret si incurajator pentru tanara nu s-a intamplat. Si de aceasta data, declaratiile pompoase sunt ridicate la rang de fapte si atat. Au trecut opt luni de cand adolescenta a fost violata si aproape trei luni de cand cei sapte nemernici se plimba sfidatori  in libertate. Abia dupa ce societatea civila a luat pozitie si presa a inceput sa toace subiectul pe toate partile, mai marii tarii si-au dat seama ca e cazul sa intervina. Ce-i drept, momentan doar la nivel declarativ. De pilda, premierul Victor Ponta i-a spus ministrului Justitiei, Robert Cazanciuc, ca in cazul in care CSM nu are vreo reactie legata de cazul de la Vaslui, ar trebui sa-si dea demisia. La randul sau, Cazanciuc spune ca „justitia se face in sala de judecata si doar atat” si ca trebuie asteptate rezultatele Inspectiei Judiciare in acest caz. Probabil domnul ministru al Justitiei a uitat ca fix in sala de judecata s-a hotarat eliberarea celor sapte tineri care au violat-o pe adolescenta pana la lesin. Adica, acolo, in fata judecatorilor si cu sprijinul acestora, biata fata a mai fost violata o data!

 

author avatar
Andrei Coman
1.344 afisari
Zenville

Ultimele știri

Ce program au supermarketurile Kaufland, Lidl şi Carrefour, de Paşte 2024. Surpriză! Unele magazine sunt deschise şi duminică, 5 mai

Românii se află în toiul pregătirilor de Paşte 2024, iar asta înseamna şi goana prin supermarketuri. Kaufland, Lidl şi Carrefour sunt câteva dintre cele...

Patriarhul Daniel, cu gândul la Diaspora în Pastorala de Paşte 2024: „Să arătăm semne de iubire frăţească şi tuturor românilor aflaţi printre străini”

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Daniel, a transmis gânduri bune către românii din Diaspora, în Pastorala de Sfintele Paşte 2024.El a punctat că „Taina Pocăinţei...
proger