AcasăNews„Mărul otrăvit”: Tăriceanu sare la gâtul Codruței Kovesi

„Mărul otrăvit”: Tăriceanu sare la gâtul Codruței Kovesi

Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, avertizează în legătură cu fostul prim-procuror al Direcției Naționale Anticorupție (DNA). Acesta susține că dacă Laura Codruța Kovesi ar ajunge procuror-șef al Parchetului European, rolul acesteia ar fi de a bloca accesul României la fonduri europene, inițiind anchete care s-ar întinde pe ani buni.

Călin Popescu Tăriceanu, lider al ALDE și președinte al Senatului (Sursa foto: Twitter)

„Constatare: ca de obicei, în politica europeană ne ducem, din păcate, după fentă. După împărțirea marilor posturi europene strict între patru state din Vest, cu Germania și Franța în frunte, am văzut chipuri fericite, la noi, de faptul că asta ar maximiza, în compensație, șansele de a avea postul de procuror șef european pentru Laura Kovesi.

Dincolo de faptul că Vestul nu îmi pare deloc interesat în acest moment în a acorda «compensații» Estului, ar trebui să ne punem serios întrebarea dacă un asemenea post – presupunând că l-am obține – nu e, de fapt, un măr otrăvit. Mi-e teamă că rolul principal al dnei Kovesi ar fi să ne blocheze, sub pretextul interminabilelor anchete la care se pricepe atât de bine, accesul la fondurile europene. Cu alte cuvinte, Uniunea Europeană (UE) ne-ar da cu o mână și ne-ar bloca cu două.

Să reamintim cum a fost capitalul românesc călcat efectiv pe cap și au fost forțați să lase locul liber pentru investitorii străini care au avut drum presărat cu petale de flori? Așa cum azi românii află cum au lovit în subvențiile agricultorilor români deciziile comisarului european Dacian Julien Cioloș, mi-e să nu descoperim peste ani cum a îngropat procuroarea europeană Kovesi ce a mai rămas din capitalul românesc.

Vedem unitate când e vorba să ni se ia, dar nu vedem unitate când trebuie să impunem noi ceva. Așa îmi explic dezbaterile subțirele din spațiul public despre ce portofoliu de comisar european ni se va acorda în acest mandat al noii Comisii Europene. Cred că mai putem prinde un post substanțial dacă vom conlucra, Guvern-Parlament-Președinte, și nu ne ducem după fentă, spre bucuria altora”, scrie Călin Popescu Tăriceanu pe Facebook.

Reacții au apărut deja pe rețeaua de socializare. Jurnalistul și scriitorul Dan Alexe a replicat că Tăriceanu minte. Acesta a scris: „Tăriceanu: «Rolul principal al dnei Kovesi, în postul de procuror-şef european, ar fi să ne blocheze accesul la fondurile europene». Evident că n-au nici o legătură una cu alta și o știe, hoțomanul. E ca și cum ai pretinde: – rolul poliției, când ne prinde că furăm de la supermarket, este să ne ia pensia”.

author avatar
Filip-Mihael Bodoc