AcasăNewsMarturiile unui roman aflat la Nisa: Ne era frica si de masinile...

Marturiile unui roman aflat la Nisa: Ne era frica si de masinile care asteptau la semafor

Se afla, seara trecuta, alaturi de cei dragi lui, in apropierea zonei masacrului din Nisa. Asemeni lui, alte sute de persoane. Venisera sa vada focurile de artificii, fara sa isi imagineze vreo clipa ce avea sa urmeze.


Iar scenele pe care le-a surprins Florin Pepene, ca martor, sunt greu de imaginat. Barbatul a povestit, pentru ce i s-a intiparit pe retina, din momentul in care a vazut camionul condus de tanarul francez cu origini tunisiene apropiindu-se periculos de mult de zona pietonala.

„Eram pe faleza, la un moment dat am vazut un camion cum a intrat pe zona pietonala, in prima faza am crezut ca e vorba de un accident, dupa care am vazut ca a iesit de pe zona pietonala, apoi iar a intrat. (…) Era un camion de marfa (…) si avea viteza (…) Am vazut cum efectiv calca oameni. Oamenii tipau”, a povestit romanul aflat in Nisa.

Barbatul a admis ca s-au temut pentru vietile lor, dupa producerea atacului, alegand sa nu mai stea pe strazi, dupa ce au vazit ce s-a intamplat cu respectivul autocamion. „Ne era frica si de masinile care asteptau la semafor sa ne dea prioritate la trecerea de pietoni”, a marturisit romanul.

Va reamintim ca printre oamenii care se aflau in numar mare, de Ziua Frantei, pe faleza din Nisa, erau si cativa romani. Doi dintre ei au fost raniti si sunt in grija medicilor. Alte zeci de persoane au fost, de asemenea, ranite, printre ei si multi copii. Din pacate, 84 de oameni au pierit loviti de camionul condus de tanarul cu cetatenie franceza care a sfarsit impuscat de fortele de ordine.

316 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger