AcasăNewsMărturii terifiante ale copiilor nemţi aduşi la reeducare în România

Mărturii terifiante ale copiilor nemţi aduşi la reeducare în România

 Deşi sunt lăudaţi pentru educaţia pe care le-o oferă copiilor, nemţii şi-au lăsat odraslele să fie sclavi în România

 

Cazul Maramureș, unde minori aduși din Germania erau exploatați, pare să ia o nouă turnură. Procurorii DIICOT au decis reținerea unuia dintre cei doi cetăţeni germani suspectaţi în cazul de sclavie. În acest dosar au mai fost reținute alte patru persoane dar, conform şefului DIICOT,  mai există şi alţi suspecţi.

Deşi sunt lăudaţi pentru educaţia pe care le-o oferă copiilor, nemţii şi-au lăsat odraslele să fie sclavi în România

Pe de altă parte, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Maramureş susţine că cei patru copii beneficiază de serviciile sociale specifice oferite în centrele de primire în regim de urgenţă, inclusiv de consiliere psihologică din partea specialiştilor. Mai mult, pentru a lămuri lucrurile Direcția spune că a anunţat Ambasada Germaniei din România cu privire la acestă situaţie.

Poveşti din infern

Anchetatorii au la dosar mărturiile micuților care erau tratați ca sclavi pentru a fi reeducați. Printre probele strânse este şi cea a unui tânăr care povesteşte cum era obligat să dea de mâncare la vaci, oi şi porci, să le facă curat animalelor, sau să care lemne. Mai mult, supraveghetorii din Germania îi pedeapseau aspru pe minori. În cazul în care greşeau, aceștia au fost bătuţi rău. Unul dintre tineri a povestit oamenilor legii că a fost prins de gât, lovit cu piciorul şi lipit de perete, uneori nu era lăsat în casă, aşa că a fost nevoit să doarmă în şura de paie. Uneori mânca doar pâine uscată dată la porci, a mai povestit minorul. Un alt tânăr adus la centrul de reeducare din Maramureş a mărturisit că avea tratament medical în Germania, dar i-a fost întrerupt aici. I s-ar fi confiscat medicamentele pentru tratamentul prescris în Germania, iar când le-a cerut înapoi a fost lovit . Tot el a mărturisit cum angajaţii centrului, cei care trebuiau să-i reeduce le-ar fi luat mâncarea din faţă dacă nu o mâncau destul de repede. Iar unii copii ar fi fost închişi în cocina cu porci. O tânără a povestit cum, din prima zi în care a ajuns la centru, a fost pusă să presteze diferite munci grele, spre exemplu să rupă aşchii de lemn cu mâinile, după care să le aranjeze şi să facă curat. Asta a făcut timp de o săptămână până la 5 după-amiaza. Pe deasupra, trebuia să facă curat în casă să spele vasele şi să care bolovani de la râu. Dacă neamțul nu era mulțumit de cum erau făcute treburile din casă minorii erau pedepsiți să reia munca de la capăt.

author avatar
Ramona Feraru
287 afisari

1 COMENTARIU

  1. S-a descoperit inca o ticalosie facuta de mafioti romani si nemti ,iata ca mizeria nu-i doar in Romania.
    Parintii care au incredintat copii spre REEDUCARE unor TICALOSI nu-s vinovati ?,
    Cum s-au ocupat asa zisii parinti din Germania de educatia copiilor lor ?.
    Ce stiau oficialitatie romane de acea locatie ,cine a eliberat autorizatia de functionare ?,
    Cum era reglementata reeducarea minorilor de partea germana si partea romaneasca ?.
    Ce statut avea minorul venit in Romania ??.
    Mizeria este iminsa de colo colo ,de la unii la altii .
    Ca neamtul care supraveghea activitatea facea reeducare prin munca nu-i un lucru rau ,faptul ca in Romania erau pusi sa faca o munca fizica ,iar in Germania faceau ce le trecea prin cap minorii au considerat munca ca o pedeapsa ,ca o tortura .
    Greseala le apartine organizatorilor intrucat trebuia sa-i integreze in familii de romani alaturi de copii romani care muncesc alaturi de parinti . Atunci vedeau ca au parte de acelas tratament .

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger