AcasăNewsMarturii emotionante ale romanilor aflati pe vasul de croaziera Costa Concordia, esuat...

Marturii emotionante ale romanilor aflati pe vasul de croaziera Costa Concordia, esuat in Italia

(foto: captura Daily Mail)

Romanii aflati pe vasul Costa Concordia, in momentul in care acesta a lovit un banc de nisip si a inceput sa se incline periculos de mult, povestesc momentele de groaza prin care au trecut. Unul dintre ei spune ca semnalul de parasire a navei a fost dat „foarte, foarte tarziu”. Sambata, capitanul pachebotului a fost arestat, fiind invinuit de abandonarea vasului si omor prin imprudenta.

(foto: captura Daily Mail)

In urma tragediei din noaptea de vineri spre sambata, trei oameni aflati la bordul vasului Costa Concordia au murit, 20 au fost raniti si 40 de oameni sunt inca dati disparuti, potrivit celui mai recent bilant facut public de autoritatile italiene. Printre angajatii de pe nava de lux Costa Concordia, care plecase in croaziera pe Mediterana, erau si 27 romani. Acestia au povestit pentru Observatorul Antenei 1 ce s-a intamplat pe vas dupa ce acesta a lovit bancul de nisip, in apropiere de Insula Giglio,  si s-a inclinat periculos de mult, riscand sa se scufunde.

„Capitanul a dat semnalul de parasire a navei foarte, foarte tarziu”

„A fost foarte urat, foarte repede, agitatie, nebunie. Vaporul a inceput sa se incline, nu se mai vedea apa, nu se mai vedea nimic. Incepea sa se vada cerul”, a povestit o romanca angajata pe vasul Costa Concordia. „Am crezut initial ca e un val, dar stiind ca e marea linistita ne-am dat seama ca a fost o coliziune undeva, dar n-am stiut unde a fost”, a povestit o alta romanca aflata pe nava in momentul producerii tragediei.

Capitanul vasului de croaziera Costa Concordia, esuat in Italia, a fost arestat – VIDEO

Capitanul a dat semnalul de parasire a navei foarte, foarte tarziu, cand era foarte, foarte inclinata. Apa intrase deja pana la etajul unu al vasului”, a povestit Stefan, un alt roman care lucra pe Costa Concordia, pachebotul cu peste 4.000 de oameni la bord.

Intre timp, autoritatile italiene ancheteaza cauzele producerii naufragiului vasului Costa Concordia, in apropiere de Insula Giglio, largul coastelor italiene. Capitanul Francesco Schettino este acuzat de abandonarea navei si de omor prin imprudenta. De asemenea, anchetatorii vor sa afle motivele pentru care nava nu a emis un mesaj S.O.S imediat ce s-a lovit de bancul de nisip. Mai mult, au existat persoane care au sustinut ca vaporul naviga foarte aproape de tarm, in momentul producerii dramei, lucru negat de catre capitan.

 

1.945 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger