AcasăNewsMarturii dupa cutremurul de 8.2 grade din Chile: Centrul orasului pare o...

Marturii dupa cutremurul de 8.2 grade din Chile: Centrul orasului pare o asezare fantoma (VIDEO)

Seismul deosebit de puternic ce s-a produs marti noapte in Chile a sadit groaza in randul locuitorilor statului, in special in sufletele oamenilor care traiesc in orasele situate in nordul tarii, unde a fost localizat epicentrul cutremurului de 8.2 grade.

Proprietarul unui hostel din Arica, un oras cu circa 200 de mii de locuitori alfat in nordul statului, la granita cu Peru, a povestit pentru BBC ca seismul a fost urmat de o pana uriasa de curent. Oamenii si-au parasit locuintele si au cautat adapost din calea pericolului, ingroziti de posibilitatea ca vor urma replici la fel de puternice ale miscarii telurice de peste 8 grade pe scara Richter. „Centrul arata ca un oras fantoma”, a marturisit Kurt Hertrampf.

[youtube]wnP0MbD7xLs[/youtube]

Desi Chile este amplasat intr-o zona in care se produc frecvent cutremure puternice, iar locuitorii sunt obisnuiti ca pamantul sa se zguduie, de aceasta data, puterea seismului, dar si faptul ca acest cutremur de 8.2 grade a avut mai multe replici de peste 6 grade pe scara Richtar i-a facut sa iasa in strada, de teama ca nu cumva cladirile sa cada peste ei.

[youtube]3aF41YRalsk[/youtube]

Cel putin cinci persoane si-au pierdut viata in urma producerii seismului deosebit de puternic. Unii au fost prinsi sub daramaturi, altora le-a cedat inima din cauza spaimei. Cutremurul a dus la inchiderea scolilor in regiunea nordica a statului. Mai mult, pentru ca o cladire a unui penitenciar din Iquique s-a daramat in timpul seismului, circa 300 de detinute au profitat de ocazie si au evadat. Bucuria lor a fost de scurta durata, insa  – presa locala informeaza ca majoritatea condamnatelor au fost prinse de politie si duse din nou in detentie.

[youtube]NYD7M4jdhlA[/youtube]

407 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger