AcasăNewsMarturii cutremuratoare! Cum a fost transportat cadavrul lui Adrian Iovan

Marturii cutremuratoare! Cum a fost transportat cadavrul lui Adrian Iovan

La peste 60 de ore de la accidentul aviatic petrecut luni dupa-amiaza, in Muntii Apuseni, inca apar informatii cutremuratoare despre modul in care au fost salvati ranitii si cum au fost transportate cele doua cadavre.

Marius Dobrea, unul dintre localnicii din Horea care a ajuns la cadavrul pilotului Adrian Iovan, a povestit cu lux de amanunte, la Romania TV, cum s-a desfasurat intreaga actiune.

Barbatul sustine ca localnicii s-au decis sa formeze o echipa de salvare si sa intervina in jurul orei 19.00, dupa ce au urmarit la televizor modul in care autoritatile isi dau cu stangul in dreptul.

„Am plecat toti in jur de ora 19. Am venit prima oara in comuna, nu stiam in ce directie sa mergem. Tot am stat la televizor, am auzit ba ca-i colo ca e dincolo si am coborat pana in centrul comunei, ca satul e rasfirat pe dealuri. Apoi ne-am hotarat in ce directie sa o luam” a declarat Marius Dobrea.

Satenii au plecat cu un tractor spre locul in care se afla epava, dar nu au reusit sa ajunga pana la fata locului din cauza stratului de zapada de circa 50 de centimetri asa ca au fost obligati sa continue drumul pe jos.

In cele din urma, satenii, impreuna cu un grup de jandarmi, au ajuns la epava in momentul in care angajatii de la ISU reusisera deja sa preia ranitii.
Cadavrele Aureliei Ion si al lui Adrian Iovan au fost supravegheate de 6-7 localnici si cativa jandarmi din Alba, dupa ce jandarmii din Cluj au realizat ca accidentul aviatic nu s-a petrecut in aria lor de supraveghere si au plecat.
Marius Dobrea sustine ca daca localnicii nu ar fi aparat cadavrele cu armele de vanatoare, acestea ar fi fost mancate de animalele salbatice pana la 2-3 dimineata, cand au ajuns politistii de la Criminalistica.

In mijlocul noptii, pompierii au pornit generatorul si au inceput sa taie fiarele pentru a descarcera cadavrul lui Adrian Iovan. Trupul neinsufletit al pilotului a fost pus pe o targa de aluminiu, imobilizat cu o chinga si transportat pe brate circa 300 de metri.

Apoi, localnicii au ajuns cu cadavrul intr-un loc mai ferit unde au taiat cativa copaci pentru a putea transporta targa pana la locul in care acestia lasasera tractorul. Cadavrul lui Adrian Iovan a fost incarcat in tractor si transportat pana la magazinul din centrul comunei Horea de unde a fost preluat de SMURD.

author avatar
Cristi Ionita
1.799 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger