AcasăNewsMartin Schulz, noul presedinte al Parlamentului European

Martin Schulz, noul presedinte al Parlamentului European

Martin Schulz, presedintele Parlamentului European

Eurodeputatul german Martin Schulz, lider al grupului Alianta Progresista a Socialistilor si Democratilor (S&D), a fost ales, ieri, in functia de presedinte al Parlamentului European.

Martin Schulz a fost ales presedinte al Parlamentului European in locul lui Jerzy Buzek

Alegerea lui Martin Schulz, care a obtinut 387 de voturi din totalul de 670 validate, nu a fost o surpriza, ci rezultatul unei intelegeri neoficiale dintre S&D si PPE, care au decis sa-si imparta pe din doua mandatul de cinci al presedintiei PE.

Formal, liderul S&D a avut si doi contracandidati, europarlamentarul liberal Diana Wallis si Nirj Deva din partea grupului conservatorilor si reformistilor. De asemenea, pe langa presedinte, eurodeputatii i-au ales si pe cei 14 vicepresedinti din Biroul Parlamentului European, partidele politice romanesti neavand insa niciun candidat. “Avem vicepresedinti de comisii, la AGRI de exemplu. Suntem reprezentati. Avem un coordonator adjunct la dezvoltare regionala. Noi ne-am fixat tinte importante pentru Romania”, a explicat europarlamentarul Marian Jean Marinescu de ce PDL nu s-a batut pentru o functie de vicepresedinte.

author avatar
Ana-Maria Ludatser
92 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger