AcasăNewsMartin Schulz: Am fost surprins de observatiile lui Traian Basescu! O sa...

Martin Schulz: Am fost surprins de observatiile lui Traian Basescu! O sa il intreb personal!

Presedintele Parlamentului European, Martin Schulz, a fost surprins de acuzatiile pe care i le-a adus Traian Basescu.

Liderul Parlamentului European s-a declarat surprins de reactia lui Basescu si a spus ca o sa-l intrebe personal ce a vrut sa spuna. Presedintele Romaniei a fost deranjat de atitudinea prea blanda a lui Martin Schulz in ceea ce priveste anexarea Crimeei.

„Sunt putin surprins de ce a spus despre mine. O sa il intreb personal ce se ascunde in spatele acestor declaratii. Anexarea Crimeei este o incalcare teribila a legilor internationale. Rusia este obligata sa respecte regulile internationale si ei le-au incalcat. Astfel ca sanctiunile sunt justificate. Am adaugat ca trebuie sa cautam solutii diplomatice. Daca va exista o noua amenintare, la adresa Republicii Moldova sau asupra altor state, ar trebui sa crestem sanctiunile. Asta am spus. Dar poate ca nu a citit cu atentie si isi va acorda timp sa citeasca din nou”, a spus Martin Schulz, pentru Digi24.

Reactia presedintelui Parlamentului European vine dupa ce  Basescu a criticat dur atitudinea liderului socialistilor europeni: „Pentru domnul Schulz, anexarea Crimeei era un fapt implinit si asta e si trebuie sa fim linistiti. Probabil aceeasi abordare va avea daca se intampla si alte evolutii negative in defavoarea Romaniei”.

 

author avatar
Andra Nesu
251 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger