AcasăNewsMartea in care Guvernul a lucrat. Pana tarziu.

Martea in care Guvernul a lucrat. Pana tarziu.

Modificarea Codurilor penale prin ordonanta de urgenta a aruncat o parte a strazii in aer. Razmerita s-a declansat imediat dupa ce ministrul Justitiei a anuntat adoptarea ordonantei de urgenta si a durat ore bune din noapte. Vedeta protestelor insa s-a schimbat: nu a mai fost gratierea (pe care Executivul a trimis-o, tot marti seara, in Parlament, sub forma unui proiect de lege adoptat de Guvern), ci Codurile penale modificate. Protestele au reprezentat punctul culminant al unei zile de marti care inca din start a dat semne rele.

Dimineata zilei de 31 ianuarie a debutat cu procesul in care Liviu Dragnea este acuzat de instigare la abuz in serviciu alaturi de fosta sa sotie, Bombonica Dragnea. Motivul invocat de procurori: stia si a fost de acord ca doua femei care lucrau in realitate la sediul PSD Teleorman sa fie angajate fictiv, respectiv platite, de Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Teleorman. Procesul il supara in mod evident pe Liviu Dragnea, care a si declarat, ieri, ca totul se bazeaza pe acuzatii nefondate: ”Sa vedem daca si acest proces va merge si se va sustine pe o declaratie mincinoasa sau doua mincinoase obtinute in conditii suspecte la DNA”.

La miezul zilei s-a intrunit CSAT-ul pentru a aviza bugetele institutiilor din domeniul sigurantei nationale, ocazie numai buna pentru accentuarea tensiunilor deja existente intre presedintele Klaus Iohannis si premierul Sorin Grindeanu. Premierul nu a spus nimic la final, dar presedintele da, mai exact a pus cateva paie pe foc afirmand ca bugetul pe 2017 este unul ”problematic si prea optimist”

In jurul orei 22:00, ministrul Florin Iordache anunta modificarea Codurilor penale prin ordonanta de urgenta, moment care detoneaza protestele.

La miezul noptii, televiziunile de stiri anunta publicarea ordonantei de urgenta in Monitorul Oficial – respectiv intrarea in vigoare a Codurilor penale modificate.

 

author avatar
National
162 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger