AcasăNewsMarmureanu: Nu vom avea un cutremur mare in Romania in urmatoarea perioada!

Marmureanu: Nu vom avea un cutremur mare in Romania in urmatoarea perioada!

Gheorghe Marmureanu (foto: stiri.com.ro)

Vesti linistitoare de la seismologul Gheorghe Marmureanu. Fostul director al Institutului National de Fizica a Pamantului (INFP) a declarat ca nu exista semne ca s-ar putea produce un cutremur mare in Romania, in perioada urmatoare. Seismele mai mici de patru grade, de tipul celui produs joi noapte in Vrancea, sunt absolut normale, mai spune specialistul.

 

Gheorghe Marmureanu (foto: stiri.com.ro)

In contextul in care in zona Vrancea au avut loc, doar in ultima luna, peste 20 de cutremure de intensitate mica, sesimologul Gheorghe Marmureanu ne linisteste declarand ca nu exista riscul ca, in perioada urmatoare, in Romania sa aiba loc un cutremur puternic.

Cutremure sunt, au fost si vor mai fi, dar unul foarte mare nu. Noi avem o evidenta foarte buna. Nu e nici bine nici rau ca au fost cutremure, asa e. (…) O sa fie multe de astea, dar nu foarte mari. Restul nu au nicio importanta”, a declarat Marmureanu, la Realitatea TV.

Ieri noapte, in Vrancea s-a produs un cutremur de 3,6 grade. Cu o sptamana inainte, avea loc un altul, de 3,9 grade pe Richter, la 19 kilometri de Siriu. Cel mai puternic seism inregistrat in zona amintita, in ultima perioada, a fost cel de pe 4 octombrie, care a avut 4,8 grade pe Richter si a fost resimtit si in Bucuresti.

499 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger