AcasăNewsMarmureanu: Cutremurul din Turcia nu influenteaza Romania

Marmureanu: Cutremurul din Turcia nu influenteaza Romania

Gheorghe Marmureanu (foto: totalimpact.ro)

Cutremurul din Turcia, de duminica, nu influenteaza activitatea seismica din Romania, a precizat Gheorghe Marmureanu, fostul director al Institutului de Fizica a Pamantului, intr-o interventie la RealitateaTV.

Gheorghe Marmureanu (foto: totalimpact.ro)

Marmureanu ne-a linistit spunand ca aceste cutremure, asemeni celui din Turcia, se produc pe falia nord anatoliana si nu afecteaza in vreun fel activitatea seismica din zona Vrancea, fiind la alt etaj fata de cele din Romania. „Cutremurul din Turcia este grav pentru ca magnitudinea este de 7,2. Important este ca e un cutremur de suprafata, la circa 20 de km, este pe falia nord-anatoliana, care porneste de la granita dintre Turcia si Armenia”, a explicat Gheorghe Marmureanu.

Turcia a fost zguduita, duminica la amiaza, de un cutremur puternic. Cateva zeci de cladiri s-au prabusit, prinzand sub daramaturi sute de oameni. Seismul de 7,2 grade pe Richter a afectat puternic regiunea Van. Se asteapta ca numarul mortilor sa ajunga la 1.000, potrivit CNN Turcia. Autoritatile locale au cerut ajutor pentru a face fata situatiei.

Cititi si UPDATE Cutremur de 7,2 grade in Turcia: “Exista foarte multi morti”, anunta autoritatile!

Cutremur Turcia: Numarul mortilor ar putea ajunge la 1.000! Zeci de cladiri prabusite si oameni prinsi sub daramaturi! -VIDEO

523 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger