AcasăNewsMark Zuckerberg și mâna dreaptă a lui Biden, pe lista neagră a...

Mark Zuckerberg și mâna dreaptă a lui Biden, pe lista neagră a lui Putin / Anunț de ultimă oră de la Moscova

Mark Zuckerberg și mâna dreaptă a lui Biden, pe lista neagră a lui Putin / Anunț de ultimă oră de la Moscova / Foto: Facebook

Ca represalii la sancțiunile americane, Rusia a interzis joi, 21 aprilie, intrarea pe teritoriul său a aproape 30 de americani din lumea politică, a presei și a afacerilor. De asemenea, sunt vizați  60 de canadieni.

Rusia a sancționat astfel 29 de politicieni, personalități media și oameni de afaceri americani, ca represalii la sancțiunile impuse de Washington împotriva Moscovei pentru ofensiva sa împotriva Ucrainei.

Ned Price: „Din fericire, nu am ruble”

Printre cei vizați de această măsură, a cărei listă a fost publicată de Ministerul rus de Externe, se numără șeful gigantului web Meta, Mark Zuckerberg, și vicepreședintele SUA, Kamala Harris. „Aceste persoane au interdicție de a intra în Rusia pe termen nelimitat”, a precizat Ministerul rus de Externe într-un comunicat.

Sunt vizați mai mulți oficiali guvernamentali americani, precum adjunctul secretarului Apărării, Kathleen Hicks, purtătorul de cuvânt al Pentagonului, John Kirby, și purtătorul de cuvânt al diplomației americane, Ned Price.

„Trebuie să spun că este o onoare pentru mine să atrag furia unui guvern care își minte propriul popor, își maltratează vecinii și caută să creeze o lume în care independența și libertatea sunt în pericol”, a declarat, joi, Ned Price, informează Ouest-France.

Întrebat de reporteri dacă va trebui să anuleze planurile de călătorie în Rusia, purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat al SUA a răspuns: „Din fericire, nu am ruble și chiar dacă aș avea, oricum nu ar mai valora nimic acum”.

Kremlinul denunță o „agendă rusofobă”

Au fost vizate și mai multe personalități din mass-media, printre care George Stephanopoulos, coprezentatorul emisiunii matinale Good Morning America de la ABC, și David Ignatius, editorialist la Washington Post. Diplomația rusă a explicat că i-a vizat pe acești „jurnaliști și experți”, acuzându-i că apără o „agendă rusofobă”.

De asemenea, Rusia a interzis intrarea pe teritoriul său a 61 de personalități canadiene, ca represalii la sancțiunile impuse de Ottawa împotriva Moscovei pentru ofensiva sa împotriva Ucrainei. Acești cetățeni canadieni sunt în mare parte funcționari guvernamentali sau militari. Printre aceștia se numără directorul de comunicare al premierului Justin Trudeau, Cameron Ahmad, și comandantul Forțelor Speciale, Steve Boivin.

author avatar
Tudor Borcea
769 afisari

5 COMENTARII

  1. Cine nu vede adevarul este ori tampit ori orb.Asistam la razboiul petro-dolarilor de cand a incetat BretonWoods in2013.Adica Rotschild&Rockefeller versus tarile BRICS,sau G7-NATO versus restul de tari din G20.Ceea ce vedem in Ucraina e doar inceputul oameni buni.O sa fie peste tot,e razboiul mondial3

  2. Poate-i spune cineva idiotului de purtător de vorbe a departamentului de stat amerloc că rata de schimb rublă-dolar este acum exact cat era înainte de intervenția rusească in ucraina adică 0,013 !

    • Chiar daca-i spune, tot nu pricepe la cit de spalat ii este craniul pe dinauntru !!!
      Odihneaasca-se in pace !!!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger