AcasăNewsMark Gitenstein isi ia mana de pe USL

Mark Gitenstein isi ia mana de pe USL

Mark Gitenstein se detaseaza de actiunile uniunii conduse de Victor Ponta

Sustinator din umbra al demersului uselist de demitere a presedintelui Traian Basescu, ambasadorul SUA Mark Gitenstein a intors foaia dupa esecul de la referendum.

Mark Gitenstein se detaseaza de actiunile uniunii conduse de Victor Ponta

De o discretie absoluta pe tot parcursul suspendarii presedintelui, Ambasada SUA da acum semnalul de retragere, dezicandu-se public de actiunile USL. ”Cunoastem faptul ca Biroul Electoral Central a anuntat rezultatul referendumului de duminica, iar acum acesta trebuie confirmat de catre Curtea Constitutionala.

Luna trecuta, Curtea Constitutionala si Parlamentul au stabilit reguli foarte clare privind desfasurarea referendumului. Acum, Curtea trebuie sa decida daca aceste reguli au fost respectate. Curtea Constitutionala trebuie lasata sa ia o decizie bazata pe principii, in mod independent, fara niciun amestec din afara”, se mentioneaza intr-un comunicat al Ambasadei SUA. Palma aplicata de americani USL-ului l-a infruriat la culme pe Ion Iliescu, presedintele de onoare al PSD sustinand ca interventia lui Gitenstein este ”inadmisibila”.

”E inutila aceasta precizare a ambasadorului. Si un ambasador ar trebui sa-si respecte statutul sau de ambasador si sa nu se amestece intr-o perioada de dispute interne.  (…) Este inadmisibila o asemenea decizie a unui ambasador. Sa-si respecte statutul de ambasador si sa nu se amestece in procesul de luare de decizii a unor instante interne. Asta tine de respect fata de institutiile nationale. Sa respecte institutia Curtii, care este institutia de autoritate cu mandat national. N-avem nevoie de sfaturi in asemenea momente”,  a declarat Iliescu.

author avatar
Ana-Maria Ludatser
552 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger