Cauta

Marius Petcu, tun de 6 milioane de euro din dializa!

In rechizitoriul procurorilor care au obtinut o condamnare de sapte ani pentru fostul lider CNSRL – Fratia si SANITAS, Marius Petcu este prezentat ca un individ ahtiat dupa bani.

Liderul sindical Marius Petcu, banuit ca a facut milioane pana si de pe spatele dependentilor de dializa

Iar informatiile intrate in posesia noastra transforma „flagrantul” primirii a 40. 000 euro spaga de la omul de afaceri Petre Scrieciu intr-o speta banala.  Astfel, cel supranumit drept „Regele Sanatatii” este suspectat ca ar fi dat un tun de peste 6 milioane euro, chiar cand se afla dupa gratii, din combinatiile facute pe seama nefericitilor bolnavi dependenti de dializa.

La „staborul” Sanatatii

Programul National de Dializa plateste o avere pentru decontarea serviciilor oferite de firmele private

Conform surselor noastre, la o nunta unde nas a fost Miron Mitrea, fostul lider al sindicatelor din Sanatate s-a cunoscut si imprietenit cu avocatul Dan Dutescu. Vicepresedinte al PNL Dolj, acesta detinea impreuna cu sotia sa, Sofia Steluta Dutescu, grupul Renamed, al doilea jucator pe piata serviciilor de asigurare a dializei, pozitia de lider fiind ocupata de concernul german Fresenius Nephrocare. Intre cele doua firme exista o competitie accerba, dovada stand puzderia de contestatii la orice licitatie din domeniu. Lucrurile s-au schimbat radical insa dupa ce Marius Petcu a devenit actionar la Renamed, unde a primit 20 la suta din actiuni. De atunci nu au mai existat diferende si anchetatorii cred ca, practic, Marius Petcu ar fi asigurat impaciuirea si delimitarea zonelor de influenta. Mai mult, procurorii anticoruptie au in vizor zeci de contracte extrem de banoase castigate in zona de sud a tarii de Renamed, dupa ce liderul sindical din Sanatate a devenit actionar acolo.

Cu dusmanul in pat

Marius Petcu a fost retinut la sfarsitul lunii martie. Iar in luna iulie, in mod cu totul surprinzator, Renamed ar fi fost vanduta cu aproximativ 30 milioane euro tocmai dusmanilor de  moarte de la Fresenius. Anchetatorii suspecteaza ca Marius Petcu ar fi primit intr-un cont bancar din Elvetia suma de 6 milioane euro, cota parte din afacere. Numai ca, din pacate pentru ei, cumparatorii nu stiau ca procurorii au o ancheta in curs, banuind trucarea unor licitatii in avantaj reciproc. Si atunci  este foarte posibil sa nu se mai deconteze niciun ban prin Programul National de Dializa. Iar cele sase milioane de euro platite lui Petcu sa fie o investitie extrem de neprofitabila…

Ultimele stiri

  • Evoluția acțiunii Transgaz (TGN) în anul 2023
  • Horoscop 30 aprilie 2024 – Stelele vor oferi șansa de a vă îmbunătăți condițiile de viață
  • Incendiu puternic în Bucureşti! Au avut loc şi 3 explozii! O hală dezafectată din Sectorul 1 a luat foc (VIDEO)
  • Un submarin sovietic s-a ciocnit de un submarin american din motive politice absconse
  • WhatsApp introduce o nouă funcţie aplicaţiei, prin care doreşte să „dribleze” sistemul Android al telefonului mobil
  • TAROM primeşte 95,3 de milioane de euro. Cum vor fi chelţuiti banii
  • Alege ce citești
  • Alea iacta est, America!
  • Gerard Depardieu a fost chemat la poliție și arestat preventiv!
  • Decizie majoră pentru românii care lucrează într-un mediu periculos pentru sănătate. Ce se întâmplă cu pensia lor
  • Exit mobile version