AcasăNewsMarius Iacob face prăpăd în Ministerul Justiției

Marius Iacob face prăpăd în Ministerul Justiției

Marius Iacob a funcționat ilegal în DNA, ”acoperit” de o demisie ”pierdută”

Adjunctul DNA, Marius Iacob, cel mai bun colaborator al Laurei Codruța Kovesi,  a detonat Ministerul Justiției. Acesta și-a dat demisia cu multe luni în urmă, doar că acest act nu a mai plecat din instituție, spre Cotroceni, unde trebuia să ajungă pentru a fi validat de președintele țării, conform legilor. Actualul ministru, Ana Birchall a dispus o anchetă pentru a stabili ce s-a întâmplat, lucru care a dus la deschiderea unui dosar penal.

Marius Iacob a funcționat ilegal în DNA acoperit de o demisie pierdută

Ministrul Justiției a formulat, ieri, o sesizare către procurorul general al României pentru efectuarea de cercetări în cazul cererii de demisie a procurorului-șef adjunct al Direcției Naționale Anticorupție, Marius Iacob. Magistrații au deschis un dosar penal, in rem,  în acest sens. Alături de sesizarea către Ministerul Public, ministrul justiției a dispus și revocarea din funcție a directorului Direcției Resurse Umane. Mai mult, au fost sesizate comisiile de disciplină, precum și o serie de măsuri pentru îmbunătățirea activității Ministerului Justiției.

Ana Birchall vrea curățenie în MJ

Totul a început în martie, atunci când Marius Iacob, la acea vreme adjunct al DNA, și-a semnat demisia. Doar că acest document care nu a ajuns nici astăzi pe masa președintelui Klaus Iohannis. Mai curios este că în aprilie, când a fost numită în fruntea Justiției, Ana Birchall a fost informată că această situație a fost ”rezolvată”.  Mai mult, funcționarii de la Cotroceni au dat o explicație cel puțin ilară susținând că demisia magistratului Marius Iacob nu ar fi trebuit să fie semnată de președintele țării și ulterior publicată în Monitorul Oficial.

author avatar
Ramona Feraru
1.229 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger