AcasăNewsMarius Iacob, demisie soc de la varful DNA

Marius Iacob, demisie soc de la varful DNA

Directia Nationala Anticoruptie ramane fara magistrati. Ieri, Marius Iacob, considerat mana drepta a fostei sefe a DNA, Laura Codruta Kovesi, i-a surprins pe toti cu decizia sa fara echivoc. Procurorul care a instrumentat celebrul caz al disparitiei Elodiei Ghinescu a decis sa-si dea demisia din functia de procuror sef adjunct al acestei structuri.

Magistratul a precizat ca  decizia sa vine dupa ce instanta suprema a admis o actiune disciplinara a Inspectiei Judiciare prin care s-a hotarat sa fie sanctionat cu avertisment. Este vorba despre abateri disciplinare savarsite in legatura cu reprezentarea institutiei in procesul Mihaiela Moraru Iorga-DNA, intentat de magistrat dupa ce a fost revocat din Directie. Iacob a precizat ca ramane procuror in cadrul Directiei Nationale Anticoruptie.

Iacob a inteles ce nu a priceput Kovesi

„Nu e firesc sa fii sef si, in acelasi timp, sanctionat disciplinar”, a declarat magistratul. Pe de alta parte, mai multi apropiati ai acestuia sustin ca Iacob ar intentiona sa-si depuna cadidatura pentru  functia de procuror general al Ministerul Public. Tudorel Toader a anuntat ca au inceput inscrierile pentru acest post si ca dosarele  se pot depune pana in data de 28 martie. Procurorul a condus Sectia de urmarire penala si criminalistica din Parchetul General, timp de sapte ani, pana in 2013, cand a fost numit adjunctul lui Kovesi la DNA. Inainte de a fi procuror criminalist, acesta a fost directorul general al Administratiei Nationale a Penitenciarelor din cadrul MJ, in perioada 30.05.2005 – 20.02.2006. Inspectia Judiciara s-a sesizat din oficiu dupa ce in presa au fost publicate inregistrari audio din cadrul unei sedinte de lucru a DNA care au fost atribuite lui Kovesi. Potrivit raportului intocmit in cadrul sedintei de lucru a DNA din 30 martie 2017, Kovesi a facut afirmatii „de natura a aduce atingere onoarei si probitatii profesionale si prestigiului Justitiei”. O actiune similara a fost declansata si in cazul lui Marius Iacob, pentru „nerespectarea indatoririi de a se abtine constand in aceea ca a efectuat acte de urmarire penala fara a formula declaratie de abtinere”.

author avatar
Ramona Feraru
449 afisari

2 COMENTARII

  1. In cele ce urmează am sa va descriu schema securitatii.
    „Și atunci de ce o susțîn pe KOVESI?
    Din principiu, după cum tot din principiu l-am susținut și pe președintele Traian Băsescu sau pe generalul Marcel Opriș… ”

    Se vorbeste de stalinism dar nu de principiul securist.
    Schema:
    Coada de topor procuratura-putere de lovire presedintie-manuire informatii-dezinformare propagandistica

    procuratura?informatii
    ↘️
    presedinte?
    ♻️
    propaganda⬆️?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger