AcasăNewsMariu Teicu si Margareta Paslaru la capataiul lui Cornel Fugaru

Mariu Teicu si Margareta Paslaru la capataiul lui Cornel Fugaru

Margareta Paslaru si Cornel Fugaru in filmul "Impuscaturi pe portativ"

Marius Teicu, Margareta Paslaru si Aurelian Temisan s-au numarat printre cei care i-au adus un ultim omagiu lui Cornel Fugaru, joi, la Muzeul „George Enescu” din Capitala – sediul Uniunii Compozitorilor si Muzicologilor din Romania, unde este depus trupul neinsufletit al muzicianului.

Margareta Paslaru si Cornel Fugaru in filmul "Impuscaturi pe portativ"

De asemenea, alaturi de membrii familiei – sotia sa, Mirela, si fiul sau, Vlad -, au mai fost prezenti cativa tineri carora Cornel Fugaru le-a fost profesor, precum si Maria Toghina si Dragos Seuleanu, fosti sefi ai Radioului Public, dar si Irina Cajal, secretar de stat in Ministerul Culturii, Liviu Tudor Samuila si Oana Georgescu, care a scris o carte despre cunoscutul compozitor.

Cei care i-au adus un ultim omagiu lui Cornel Fugaru au depus flori in jurul sicriului cu trupul neinsufletit al compozitorului. De asemenea, persoanele care au mers sa se reculeaga langa sicriul cu trupul neinsufletit al lui Cornel Fugaru pot asculta piese compuse de acesta de-a lungul vietii sale.

Indurerat, Vlad Fugaru a vorbit despre tatal sau, spunand ca era mereu vesel si ca ii placea sa faca glume.

De asemenea, compozitorul Marius Teicu l-a apreciat pe Cornel Fugaru drept „un om extraordinar, extraordinar de talentat, de bun, de corect” si „un bun profesor”. „Ne cunoastem din perioada facultatii, anii ’60. L-am apreciat mai intai ca conducator al formatiei Sincron, apoi am devenit prieteni, colegi in ale componisticii”, a spus Marius Teicu.

„Tot am sperat, pana in ultima secunda, ca se va intampla ceva, o minune”, a mai spus Marius Teicu, avand lacrimi in ochi. „Foarte important este sa nu-l uitam. Sa nu-l uitati!”, a mai spus compozitorul.

La randul sau, Aurelian Temisan a spus ca ii multumeste lui Cornel Fugaru pentru ajutorul pe care i l-a dat in cariera lui de interpret. „Am venit sa-i multumesc pentru orele pe care le-am facut impreuna. Am venit sa-i spun ca ce am invatat de la el acum 20 de ani inca pun in practica. Pentru ceea ce a lasat, muzica compusa de el, pentru altii si pentru mine, am venit sa-i multumesc”, a spus Aurelian Temisan.

Trupul neinsufletit al lui Cornel Fugaru a fost depus joi, in jurul orei 16.00, la Muzeul „George Enescu” din Capitala – sediul Uniunii Compozitorilor si Muzicologilor din Romania (UCMR), urmand ca dupa ora 18.00 sa fie depus la capela cimitirului Bellu.

Cornel Fugaru va fi inmormantat vineri, la ora 11.00, la cimitirul Bellu din Bucuresti.

[nggallery id=80]

author avatar
A.P. Redactor
3.818 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger