AcasăNewsMarioneta Busoi, pusa la carma PNL-ului

Marioneta Busoi, pusa la carma PNL-ului

Cristian Busoi este papusa preferata de Iohannis

Klaus Iohannis nu are de gand sa scape PNL-ul din mana, motiv pentru care a decis sa-l ”depoziteze” in grija lui Cristian Busoi pana isi va termina el mandatul.

Cristian Busoi este papusa preferata de Iohannis

Docil si timid din fire, Cristian Busoi este persoana ideala pentru planul nutrit de Iohannis. Respectiv acela de a sari de pe tronul Cotroceniului direct in jiltul de presedinte al PNL pe post de lider al Opozitiei. O opozitie care urmeaza sa comaseze PNL cu USR , binenteles. Iar daca Busoi va ajunge cumva chiar sa se creada presedinte al PNL, exista deja ace pentru cojocul lui: afacerile cu probleme penale in care sunt implicate unele dintre rudele sale, in fruntea listei figurand chiar soacra sa, Marta Ilinca – condamnata deja in 2016 la trei ani de inchisoare cu suspendare pentru spalare de bani. Ca urmare, Busoi are profilul perfect dorit de Klaus Iohannis (personaj deranjat prin definitie de orice concurenta): este lipsit de orice charisma, nu poate trece sticla orice ar spune, deci este exclus sa reprezinte vreun pericol. Daca PNL-ul a fost deja daruit cu Busoi, asta inseamna si ca usa liberalilor ramane inchisa pentru Dacian Ciolos, oricat ar bate in ea fostul premier. Nu-i bai insa, Iohannis a gasit un loc caldut si pentru acest pion credincios: sef la USR, in locul lui Nicusor Dan. Asta dupa ce integrul de serviciu al clasei politice a ajuns acum sa fie anchetat de organe pe motiv de finantari suspecte in timpul campaniei electorale. Revenind la planurile lui Iohannis, este cert ca doi politicieni atat de finuti si ascultatori ca Busoi si Ciolos vor fi incantati sa predea PNL si USR actualului presedinte, la finalul mandatului. Si mai direct spus, Busoi si Ciolos reprezinta o asigurare pentru Iohannis ca nu va fi fortat sa se pensioneze dupa plecarea de la Cotroceni, deci este clar ca actualul sef al statului va face orice pentru a da PNL si USR pe mana lor.

Greii liberali, loviti de ghinion

Scenariul croit de Klaus Iohannis nu avea cum sa nu stea in gatul vechii garzi liberale, formata atat din fostii penelisti cat si din fostii pedelisti.

Dacian Ciolos se incalzeste pentru sefia USR

Cum ex-pedelistii au fost deja pusi cu botul pe labe dupa neutralizarea lui Vasile Blaga, era randul fostilor penelisti sa fie invatati bunele maniere. Si asta cat mai repede dupa ce, asa cum National anunta saptamana trecuta, ”baronii” liberali erau la un pas sa bata palma cu pesedistii. Respectiv sa se angajeze ca o lasa moale cu orice opozitie serioasa contra unor firimituri din tortul actualei guvernari (pastrarea sau numirea in functii a unor oameni de casa ai liberalilor). In plus, oameni cu greutate din PNL (gen Marian Petrache, Theodor Atanasiu, Vasile Blaga, Nicolae Robu) erau decisi sa puna un om al lor, nu unul impus de Iohannis, in fruntea partidului. Eventual pe Ludovic Orban, data fiind perspectiva acestuia de a fi achitat de acuzatia de coruptie. Coincidenta naibii a facut insa ca in doar 24 de ore Marian Petrache si Nicolae Robu sa se trezeasca incaltati cu dosare penale. Concret, Petrache a plecat de la DNA acuzat fiind de luare de mita si santaj iar Robu de abuz in serviciu. Ceea ce face greu de crezut ca Petrache si Robu vor mai avea chef si putere sa se ocupe de succesiunea la tronul PNL. Situatie pe care Klaus Iohannis ar cataloga-o, fara indoiala, drept curat ghinion. Tot ghinion ar fi insa si ca planurile lui Iohannis sa reuseasca dar el sa o ia pe urmele lui Basescu si sa ajunga lider al unui partid de doi lei. Unul care, in cel mai bun caz, sa-i aduca actualului presedinte doar un loc in Parlament.

author avatar
Simona Badulescu
1.555 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger