AcasăNewsMario Draghi, seful bancii UE, anchetat pentru lobby nelegal

Mario Draghi, seful bancii UE, anchetat pentru lobby nelegal

Mario Draghi este membru G 30 – clubul mondial al bancherilor

Seful Bancii Centrale Europene, Mario Draghi, este anchetat pentru conflict de interese. Oficialul este membru al unui club de bancheri care face lobby pentru schimbarea legilor bancare.

Mario Draghi este membru G 30 – clubul mondial al bancherilor

In urma unei plangeri primite la Ombudsmanul European (autoritatea interna de supraveghere a UE), oficialii institutiei au demarat o ancheta care il vizeaza pe seful BCE, Mario Draghi. Acesta este acuzat de conflict de interese, deoarece face parte din G 30, un club select al celor mai importanti bancheri din UE si din lume. Rolul acestui club este, in principal, de a face lobby pe langa institutiile financiare guvernamentale, pentru schimbarea reglementarilor bancare. Or, Draghi este si sef al BCE, si membru al clubului select al bancherilor, fapt sesizat de Corporate Europe Observatory. Si asta nu e singura sa „buba”.

Stia ca Grecia va falimenta

Cand a fost numit la sefia BCE, Draghi a primit critici dure, pentru ca ar fi trecut sub tacere anumite date financiare. Concret, in vremea cand lucra ca manager la banca Goldman Sachs, Draghi a supravegheat operatiunile europene, intre care si tranzactiile prin care Grecia si-a ascuns deficitul bugetar real.

author avatar
Arpad Dobre
110 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger