AcasăNewsMarinarul român răpit de pirați s-a întors acasă. Coșmarul îndurat 37 de...

Marinarul român răpit de pirați s-a întors acasă. Coșmarul îndurat 37 de zile

Nava Agisilaos

Marinarul care a stat 37 de zile în mâinile piraților s-a reunit cu familia. Bărbatul care a fost răpit pe 29 noiembrie de pe o navă atacată de pirați în largul portului Lome, Republica Togo, a revenit în România.

Românul fusese eliberat în urmă cu o săptămână cu ajutorul unei societăți specializate pentru eliberarea ostaticilor.

„A ajuns sâmbătă acasă, s-a văzut cu familia, totul e în ordine acum. Marinarul a stat 37 de zile în mâinile piraților. Trebuie să spun că este un termen destul de scurt în care a fost eliberat, compania și-a făcut repede datoria”, a spus Adrian Mihălcioiu, liderul Sindicatului Liber al Navigatorilor, potrivit Digi 24.

Bărbatul era membru al echipajului navei petroliere Agisilaos, sub pavilion Marshall Island. Echipajul a încercat manevre de evitare a atacului, însă nu a reușit și nava a fost abordată de pirați. La bord erau 200 de persoane, dintre care 23 de membri ai echipajului.

Pe 30 noiembrie MAE informa că ministrul de externe a convocat, în regim de urgenţă, Celula de criză interinstituţională cu privire la incidentul produs la data de 29 noiembrie, în zona portului Lome, Republica Togo, în care a fost implicată nava Agisilaos şi care s-ar fi soldat cu răpirea mai multor navigatori, printre care şi un cetăţean român.

author avatar
Andrei Ștefan