AcasăNewsMarina de razboi a Chinei, in vizita la Haifa

Marina de razboi a Chinei, in vizita la Haifa

Prietenie. Flotila de razboi chineza a ajuns la Haifa

Trei nave de lupta ale Chinei au acostat in portul israelian Haifa, intr-o vizita de prietenie care dureaza patru zile.

In ultima vreme, China cam are obiceiul de a-si trimite navele de razboi pe post de „porumbei ai pacii” in diverse porturi.

Pentru prima oara

Prietenie. Flotila de razboi chineza a ajuns la Haifa

In Israel este pentru prima data cand se intampla asa ceva, si intr-o perioada cand spiritele sunt incinse din cauza programului nuclear al Iranului, China si Israelul avand opinii complet diferite asupra subiectului. Flotila chineza este condusa de amiralul Yang Junfei, adjunctul comandantului Flotei din Marea Chinei de Nord.  Oficialii subliniaza caracterul prietenesc al vizitei. Intre timp, americanii si israelienii devin tot mai „neprieteni” cand e vorba de Iran.

Israelul nu poate distruge facilitatile nucleare

Generalul Martin Dempsey, seful Statului Major Interarme, a scapat un mare „porumbel”, la o conferinta de presa din Washington : „Nu stiu ce planuiesc israelienii. Ce va spun nu se bazeaza pe ceea ce stiu despre capabilitatile lor militare. Nu le cunosc chiar pe toate. Dar cred ca ar fi cinstit sa spun ca Israelul va putea doar sa incetineasca programul nuclear, dar nu sa distruga facilitatile nucleare iraniene”.  Remarca a atras un raspuns acid din partea Israelului, prin agentia Debka: „Seful armatei americane poate sti ceea ce e de stiut despre capabilitatile militare ale Israelului, dar s-ar putea sa nu fie chiar atat de surprins de modul in care acestea vor fi folosite. Sau cand vor fi folosite. E adevarat, in 2007, ar fi putut fi distruse facilitatile  nucleare iraniene, dar acum, ideea e sa se amane obtinerea de catre Iran a bombei nucleare.”

author avatar
Adina Mutar
201 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger