AcasăNewsMarina americană îl aruncă peste bord pe căpitanul care a alarmat despre...

Marina americană îl aruncă peste bord pe căpitanul care a alarmat despre COVID-19

Comandantul portavionului nuclear USS Theodore Roosevelt, Brett Crozier, care solicitase într-o scrisoare cu un ton urgent evacuarea navei sale contaminate cu noul coronavirus, a fost demis, anunţat secretarul marinei americane Thomas Modly.

„Nu suntem în război. Nu există niciun motiv ca marinarii să moară” a scris Crozier într-o scrisoare de 4 pagini apărută în San Francisco Chronicle, adresată comandanţilor Flotei SUA din Pacific în care critica reacţia marinei militare la epidemia COVID-19, afirmând că forţele navale „nu îşi respectă angajamentul” faţă de marinari şi cerând intrarea în carantină a 90% din echipaj pe insula Guam. “Comandantul Crozier a dat dovadă de o judecată foarte proastă pe timp de criză. A lăsat ca complexitatea provocării provocate de epidemia COVID-19 la bord să aibă prioritate în faţa profesionalismului său, într-un moment în care cel mai urgent era să acţioneze cu profesionalism. Scrisoarea şi ecoul pe care l-a trezit au alarmat inutil familiile marinarilor noştri,  a trezit îndoieli cu privire la capacităţile operaţionale şi la siguranţa navei, ceea ce i-ar fi putut încuraja pe adversarii noştri să profite de situaţie”, a precizat Modly în cadrul unei conferinţe de presă la Pentagon.

The aircraft carrier USS Theodore Roosevelt and Captain Brett Crozier, inset.

Un comunicat  fără nicio investigație amănunțită și care nu rezolvă problema de la bordul portavionului –  dintr-un echipaj de 4000 de oameni, aproape 3000 sunt scoși deja din dispozitiv. „Demiterea ofițerului de comandă într-un astfel de moment critic este o mișcare destabilizatoare care va pune probabil membrii serviciului nostru la un risc mai mare și pune în pericol pregătirea flotei noastre”, au reacționat liderii democrați ai Comitetului pentru servicii armate de la Casa Albă. 

author avatar
Radu Jacotă Redactor
1.044 afisari

2 COMENTARII

  1. Vedeti ca exista o sansa sa vaccinati militarii de urgenta pneumococic asta nu te scapa de corona dar te salveaza de dubla pneumonie. Acum sa nu creada un soldat ca scapa
    vaccinat si e fumator. Rezistenta unui fumator in fata corona scade si de 10x.Deci ideal vaccin distanta masca paracetamol preventiv, si musai fara tigari! Sanse de viata cresc si cu 90% daca nu esti cu boli pulmonare diabetice cardiace etc…

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger