Cauta

Marijuana trateaza scleroza in placi si cancerul mamar

Canepa indiana, cannabis, „iarba” sunt numele marijuanei, considerat drog si interzis pentru cultivare, procesare sau consum. Cele mai noi cercetari au scos la iveala ca aceasta planta poate stopa evolutia sclerozei in placi sau a leucemiei, precum  si cancerul mamar sau cel pulmonar, fiind benefica si in afectiuni psihice.

Firma GW Farmaceuticals cultiva canabisul in mediu controlat in ser aflate in sudul Angliei

Marijuana este un drog  interzis in Romania si in aproape toate statele lumii. Cu toate ca este interzis, el a fost folosit de om timp de mai bine de 5.000 de ani si nu este cunoscut in memoria colectiva ca otravitor, precum matraguna, de exemplu. Cu toate ca a fost folosit timp de milenii, nu s-a raportat, oficial, niciun caz de deces.

Extractele naturale din canepa indiana au fost eliminate din farmacopeea SUA in 1942

Dimpotriva,  s-au constatat vindecari miraculoase ale unoir bolnavi de cancer si pana la mijlocul secolului XX, existau numeroase medicamente pe baza de cannabis indica, respectiv canepa indiana. Cu toate ca au existat aceste medicamente, ele au fos interzise in urma presiunii marilor companii farmaceutice. Desi marii producatori de medicamente au cerut interzicerea banalei si prea ieftinei canepe, tot ei au inceput cercetarea compusilor chimici ai acestei plante, pentru a produce medicamente de tratare a sclerozei in placi, a SIDA, a cancerului mamar si a reactiilor adverse ale chimioterapiei.

Ne nastem cu canabis in gene

Sprayul cu canabis trateaza scleroza in placi si cancerul mamar

Conform cercetatorilor americani, canepa indiana are acest efect anticancerigen asupra organismului uman dintr-un motiv foarte simplu: inca de la nastere avem deja in gene o forma de cannabis, sub forma endocanabinoizilor. Mai exact, este vorba de sistemul endocanabinoid, care influenteaza intregul organism, de la aportul energetic la metabolism. Practic, endocanabinoizii favorizeaza „comunicarea” dintre celulele organismului si le protejeaza pe cele bune, indepartandu-le pe cele canceroase.

Redescoperirea canepei indiene

In SUA este permis consumul marijuanei pe baza de cannabis card

Substantele din canepa indiana sunt sub forma unor grasimi, dar acestea erau erau fie necunoscute, fie „taxate” ca drog pana la mijlocul secolului XX, cand mai toate statele au interzis canabisul. Abia in anii ’60 au fost efectuate analize mai serioase, iar cercetatorii Raphael Mechoulam si Yechiel Gaoni au descoperit compusul activ din canabis, respectiv delta-9-tetrahidrocanabinolul, denumit generic THC. Sigur, aceasta descoperire nu a legitimat utilizarea marijuanei si, cu toate ca rezultatele unui studiu din 1974, realizat la  Facultatea de Medicinã din Virginia, au dovedit ca THC incetineste dezvoltarea cancerului pulmonar,  de san si a leucemiei, guvernul SUA a fblocat toate cercetarile care relevau actiunea antitumorala a canabisuluiu. A trebuit sa treaca inca trei decenii pana cand 14 state ale SUA au adoptat, rand pe rand, cate o lege a canabisului, prin care acum permit, e drept limitat, utilizarea acestuia, in special pentru persoanele cu probleme respiratorii si care sunt obligate sa poarte asupra lor un asa numit „canabis card”.

Marijuana, cultivata legal in Marea Britanie

GW Pharmaceuticals, o companie care se ocupa de  studiul si comercializarea substantelor pe baza de canabinoizi, a lansat pe piata produsul Sativex. Acesta este folosit pentru „tratarea durerilor spastice cauzate de scleroza multipla, cancerul mamar, precum si pentru calmarea durerilor neuropatice de etiologii variate…”, dupa cum informeza site-ul firmei. Produsul este un spray care se pulverizeaza in gura, sublingual, avand efect aproape imediat. Substanta activa a Sativex este obtinuta din plante de canabis cultivate in cateva sere amplasate – din motive lesne de inteles –  in locuri secrete, undeva in sudul Angliei. Sprayul este admis ca medicament in Marea Britanie, Spania; Germania, Danemarca, Noua Zeelanda si Canada.

Efecte neasteptate

Desi mai toti cercetatorii sunt de acord ca THC poate ameliora astmul si chiar poate stopa cancerul pulmonar, mamar sau al sangelui, iata ca pe lista beneficiilora intrat recent si tratarea cancerului de piele. Cercetari neoficiale au demonstrat disparitia tumorilor aparute la nivelul pielii, prin ungerea suprafetelor afectate zilnic, timp de o luna, cu ulei de cannabis. Totusi, cercetatorii nu au confirmat inca oficial acest efect al marijuanei.

„Drog” ieftin = medicamente scumpe

Deci, sa recapitulam efectele beneficeale canepei indiene. Asadar, marijuana trateaza:

–         scleroza in placi

–         cancerul mamar

–         depresia,

–         sindromul stresului traumatic,

–         durerea cronicã,

–         glaucomul,

–         migrenele,

–         sindromul Tourette etc.

Poate si din aceste considerente marile companii farmaceutice s-au apucat de cercetarea efectelor THC si au in vedere sa treaca la fabricarea medicamentelor pe baza de marijuana care, evident, vor fi mult mai scumpe , dar mai „sigure” si mai „agreate” de autoritati.

Ultimele stiri

  • Românii, campioni la cel mai mic număr de ani petrecuți în câmpul muncii
  • Useriștii bagă în faliment chiar și expresia ”n-am citit aceleași cărți”
  • Uraganul Mucușor
  • Gala Profesorilor Excepționali 2025: Trei profesori din Rădăuți, Iași și Râmnicu Vâlcea, câștigătorii campaniei organizate de Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României
  • Dilema măgarului (statului) lui Buridan 
  • ANUNȚ DEMARARE PROIECT GURA SOLAR PLANT S.R.L
  • Insula Iubirii se scufundă definitiv: casting de TikTok și povești din Ibiza, nu de pe „insula tentației”
  • Comunicat de presă CAPTUREIT & CO S.R.L.
  • Comunicat de presă F&R Worldwide SRL
  • Caricatura Zilei
  • Exit mobile version