AcasăNewsMarian Vanghelie, audiat la Inalta Curte de Casatie si Justitie

Marian Vanghelie, audiat la Inalta Curte de Casatie si Justitie

Aflat in arest preventiv de mai mult de trei luni, Marian Vanghelie, primarul suspendat de la Sectorul 5, este asteptat sa apara, joi, in fata magistratilor de la Inalta Curte de Casatie si Justitie.

Vanghelie urmeaza sa fie audiat, dupa ce a introdus o noua solicitare de a fi plasat in arest la domiciliu sau eliberat sub control judiciar.

Vanghelie este acuzat de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie de abuz in serviciu, luare de mita si spalare de bani.

Oamenii legii vorbesc de un prejudiciu de peste 90 de milioane de euro si de faptul ca Vanghelie, ca primar, obisnuia sa acorde aproape fiecare contract cu dedicatie si sa solicite 20% din suma rulata prin contractul respectiv.

Unul dintre afaceristii sustinuti de Vanghelie este Marin Dumitru. Primarul suspendat al Sectorului 5 l-a ajutat pe Marin Dumitru sa obtina mai multe contracte de lucrari publice pentru societatile pe care le controla.

De altfel, exista informatii conform carora Marin Dumitru tinea o evidenta sigura a spagilor acordate lui Vanghelie si l-a denuntat pe acesta la Directia Nationala Anticoruptie, dupa ce a fost arestat anul trecut intr-un alt dosar in care este acuzat de spalare de bani.

author avatar
Cristi Ionita
263 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger