AcasăNewsMarian Vanghelie a fost arestat preventiv pentru 30 de zile

Marian Vanghelie a fost arestat preventiv pentru 30 de zile

Marian Vanghelie, primarul Sectorului 5 al Capitalei, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile.

Vanghelie este acuzat de luare de mita si de abuz in serviciu. Conform oamenilor legii, primarul de la Sectorul 5 primea mita prin intermediul unor societati comerciale controlate de apropiati de ai sai, inclusiv de iubita sa, Oana Niculescu Mizil.

De altfel, si Oana Niculescu Mizil a fost pusa sub urmarire penala in dosarul in care Vanghelie a fost arestat pentru 30 de zile.

Procurorii DNA sustin ca Vanghelie primea cam 20% din suma rulata la fiecare contract cu statul atribuit pe „ochi frumosi”. Vanghelie a fost retinuta de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie joi seara.

Vineri seara, Vanghelie a fost dus in fata magistratilor de la Inalta Curte de Casatie si Justitie. Initial, judecatorii au ramas in pronuntare astfel ca in jurul miezului noptii, cand ordonanta de retinere a expirat, primarul de la Sectorul 5 a putut sa plece acasa.

Insa Vanghelie s-a bucurat pentru doar cateva ore de libertate, pentru ca sambata dimineata magistratii de la ICCJ au decis sa aprobe arestarea preventiva a edilului.

Inainte de a fi ridicat din nou de mascati si de a fi dus, din nou, in Arestul Central al Politiei Capitalei, Vanghelie s-a plans ca este foarte obosit, dar nu a ezitat sa atace mai multi dintre rivalii sai, inclusiv pe premierul Victor Ponta, despre care a spus din nou ca ii pregateste un pat in celula sa.

author avatar
eNational
131 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger