AcasăNewsMarian Oprisan, achitat in Dosarul "Caprioara"

Marian Oprisan, achitat in Dosarul „Caprioara”

Acuzat de comiterea mai multor fapte de coruptie, Marian Oprisan, presedintele Consiliului Judetean Vrancea, a fost achitat de magistratii de la Judecatoria Cluj-Napoca.

Oprisan a fost trimis in judecata de Directia Nationala Anticoruptie inca din 2006 si a devenit, astfel, personajul principal al unui dosar care s-a aflat pe masa magistratilor timp de aproximativ noua ani.

Procurorii DNA l-au acuzat pe Oprisan, in Dosarul „Caprioara”, de abuz in serviciu, utilizarea creditelor in alte scopuri, fals si uz de fals, respectiv ca a acordat mai multe contracte pe bani publici fara licitatie sau unor firme de casa, care nu erau eligibile pentru a obtine banii respectivi.

Magistratii au decis sa-l achite pe Oprisan pentru infractiunile de utilizare a creditului in alte scopuri, abuz in serviciu si fals intelectual, si au decis incetarea procesului penal impotriva presedintelui Consiliului Judetean Vrancea, pentru infractiunea de uz de fals.

De asemenea, magistratii i-au achitat pe Ion Costeanu, directorul Directiei Tehnice din Consiliul Judetean Vrancea, Valeria Teodorescu, directorul Directiei Economice din CJ Vrancea, Mircea Diaconu, vicepresedintele CJ Vrancea, Liviu Rusu, fost sef Serviciu Drumuri si Poduri din Directia Tehnica a Consiliului Judetean Vrancea, si Valeriu Iacob, fost diriginte de santier.

Sentinta magistratilor de la Judecatoria Cluj-Napoca nu este una definitiva, procurorii DNA avand 10 zile la dispozitie sa o conteste cu apel.

author avatar
Cristi Ionita
152 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger