AcasăNewsMarian Iancu si Ovidiu Tender, peste 26 de ani de inchisoare in...

Marian Iancu si Ovidiu Tender, peste 26 de ani de inchisoare in dosarul „CAROM”

Magistratii de la Curtea de Apel Bucuresti i-au condamnat, luni, la ani grei de inchisoare pe afaceristii Marian Iancu si Ovidiu Tender, personajele principale ale dosarului „CAROM”.

Procesul a demarat inca din 2006. Marian Iancu si Ovidiu Tender au fost acuzati de comiterea mai multor infractiuni, dar in special de faptul ca au pus mana in mod ilegal pe compania CAROM SA Onesti, pe care au prejudiciat-o ulterior cu zeci de milioane de euro.

Acuzati in mod oficial de inselaciune, instigare la abuz in serviciu, spalare de bani si constituirea si apartenenta la un grup de crima organizata, Iancu si Tender au aparut de mai multe ori in fata magistratilor, intr-unul dintre cele mai lungi procese din istoria Romaniei, si chiar au petrecut perioade importante de timp dupa gratii, in stare de arest preventiv.

In decembrie anul trecut, magistratii de la Tribunalul Bucuresti l-au condamnat pe Tender, in acest dosar, la 11 ani si patru luni de inchisoare, in timp ce Marian Iancu a fost condamnat la 13 ani si opt luni de inchisoare.

Cei doi au contestat decizia, in speranta ca vor obtine prescrierea celor mai multe dintre fapte, dar, in cele din urma, cu o zi inainte de a interveni prescrierea faptelor, Tender si Iancu au fost condamnati, definitiv, la ani grei de inchisoare.

Luni, magistratii de la Curtea de Apel Bucuresti au decis sa-l condamne pe Tender la 12 ani si sapte luni de inchisoare, cu un an si trei luni mai mult decat la prima decizie. Marian Iancu a fost condamnat la 14 ani de inchisoare, cu patru luni mai mult decat la decizia initiala.

Marian Iancu se afla deja in arest, fiind condamnat la 12 ani de inchisoare intr-un alt dosar in care a fost gasit vinovat de devalizarea RAFO Onesti.

author avatar
Cristi Ionita
276 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger