AcasăNewsMarian Iancu, condamnat la zece ani de inchisoare

Marian Iancu, condamnat la zece ani de inchisoare

Acelasi dosar i-a adus celuilalt principal acuzat, Marian Iancu, zece ani de inchisoare

La aproape sapte ani de cand a fost arestat in dosarul RAFO, Marian Iancu a fost condamnat de catre magistratii Tribunalului Bucuresti la o pedeapsa privativa de libertate de zece ani.

Marian Iancu se arata mirat de condamnarea suferita

Procurorii DIICOT, cei care au instrumentat dosarul, il acuza pe patronul clubului de fotbal Politehnica Timisoara ca, alaturi de fratele sau si alti complici, ar fi adus statului roman un prejudiciu total de 1.356 miliarde de lei.

Spalare de bani

Aceasta este prima infractiune care i se imputa lui Marian Iancu si celorlalti inculpati din aceasta speta : Constantin Margarit, Octavian Iancu, Gheorghita Iancu, Marius Turica, Silviu Neacsu, Akaroglu Cuneyt, Elenkalan Hayrettin si Basaran Kadri Mazhar. Numai ca Tribunalul Bucuresti a decis doar condamnarea a trei dintre ei, fratele Octavian Iancu primind si el o pedeapsa de noua ani. Trimisi in judecata inca din 2006, inculpatii si-au sustinut intotdeauna nevinovatia, argumentand chiar ca ar fi victime ale celor care au interese majore in domeniul extractiei si prelucrarii titeiului.

„Nu sunt firmele mele!”

La auzul acestei vesti, Marian Iancu s-a aratat increzator ca la urmatoarea instanta unde se va judeca recursul pe care il va depune cu siguranta se va lamuri ca „totul nu este decat o regretabila eroare judicara. Pur si simplu nu am nici o legatura cu acest dosar, firmele incriminate acolo nu sunt ale mele” a adaugat boss-ul BKP. Reamintim ca activitatea rafinariei RAFO din Onesti s-a aflat mult timp in miezul unui imens scandal, in care au mai fost implicate si societatile Tender SA si Carom SA.

Matei Gabriel

author avatar
eNational
382 afisari

2 COMENTARII

  1. Dute domne ca nu are nici o legatura, e doar o eroare judiciara si o asemanare de nume. Domnul Iancu este cel mai curat si corect om, nu fura nu face asa ceva.El nu a furat sau devalizat doar a ajutat la falimentare, ce e asa grav. Iar la cata corectitudine a aratat si cu echipa Poli, nu cred ca ar face asa ceva, acest aparator al dreptatii. „Cum dracu numai baietii destepti in tara asta?”

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger