AcasăNewsMarian Iancu, 12 ani de puscarie in dosarul RAFO

Marian Iancu, 12 ani de puscarie in dosarul RAFO

Omul de afaceri Marian Iancu a fost condamnat definitiv de Curtea de Apel Bucuresti la 12 ani de inchisoare in dosarul de evaziune fiscala si spalare de bani cunoscut ca „RAFO”, dupa un proces care a durat opt ani.

Sentinta prin care Marian Iancu a fost condamnat la 12 ani de inchisoare este definitiva

Curtea de Apel Bucuresti a marit astfel, ieri, cu doi ani pedeapsa primita de fostul patron al Poli Timisoara, in urma judecarii cauzei la Tribunalul Bucuresti. Fratele omului de afaceri, Octavian Iancu, a primit de asemenea o pedeapsa mai mare, de la 9 la 10 ani. Si Constantin Margarit, condamnat de tribunal la 9 ani, va face tot 10 ani de detentie.

Prejudiciu de 1.356,5 miliarde de lei

Gheorghita Iancu si Marius Turica au ramas cu pedeapsele de 7 ani date de tribunal. Si Silviu Neacsu a ramas cu pedeapsa initiala, de 3 ani de inchisoare cu suspendare. In schimb, pedeapsa lui Alex Martin (Akaroglu Cuneyt) si a lui Elenkalan Hayrettin au crescut, cu doi ani, la 9 ani de inchisoare. Ultimul inculpat din dosar, Basaran Kadri Mazhar, a fost condamnat definitiv de CAB, in martie, la 5 ani de inchisoare cu executare, dupa ce Tribunalul Bucuresti ii daduse 9 ani. Trimis in judecata in 2006, Alexandru Marian Iancua fost judecat pentru evaziune fiscala, asociere in vederea savarsirii de infractiuni si spalare de bani. Acuzatiile in acest dosar au fost formulate in baza concluziilor din procesul-verbal intocmit de Agentia Nationala de Administrare Fiscala – Ministerul Finantelor Publice. Potrivit acestui act, Kadri Mazhar Basaran, Margarit Constantin si Octavian Iancu (administratori la firmei VGB Impex SRL, in 2000-2004), impreuna cu Alexandru Marian Iancu (coordonator la nivelul acestei societati) au prejudiciat bugetul de stat prin neplata impozitului pe profit de 806,2 miliarde lei si prin TVA nelegal dedus de 550, 3 miliarde, rezultind un prejudiciu total de 1.356,5 miliarde de lei.

 

author avatar
National
397 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger