AcasăNewsMarian Godină, reacție după cazul Onești. Cum ar fi trebuit să procedeze...

Marian Godină, reacție după cazul Onești. Cum ar fi trebuit să procedeze polițiștii: „Nu vreau să mint…”

Marian GodinaMarian Godină, reacție după cazul Onești. Cum ar fi trebuit să procedeze polițiștii: „Nu vreau să mint...” / foto: Facebook

Intervenția polițiștilor în cazul Onești a fost aspru criticată de opinia publică, mai ales că tragedia amintește de cazul Caracal. Eșecul operațiunii de salvare a ostaticilor din apartament aduce o nouă bilă neagră pentru Poliția Română.

În timpul negocierilor s-a produs „un declic”, când una dintre victime a încercat să-l atace pe agresor, moment în care acesta din urmă a devenit violent, a încercat să o întoarcă șeful SIAS, chestorul Alexandru Scurtu.

Drama terminată cu decesul celor doi muncitori și rănirea gravă a agresorului a dus la concluzia că a existat incompetență din partea poliției. Au fost ore lungi în care s-a încercat, dar în zadar, convingerea agresorului de a îi lăsa liberi pe cei doi bărbați.

Marian Godină și-a spus părerea despre rezolvarea situației de la Onești. Acesta a împărtășit din experiența sa practică desfășurată la Poliția Română.

Polițiștii nu sunt pregătiți pentru intervenții riscante

Deși se dezbat multe ipoteze, cu privire la felul în care polițiștii ar fi putut acționa, pentru salvarea celor două persoane, nu prea stau în picioare, în opinia lui Godină. Și Godină este mult mai puțin pregătit decât ar trebui pentru o eventuală intervenție riscantă, potrivit mesajului postat pe pagina sa de Facebook.

„Anul trecut, ca polițist la SAS, am tras în poligon de patru ori. De patru ori într-un an, ați citit bine. Și aș zice că au fost doar trei, dar pentru că nu-mi amintesc exact și nu vreau să mint, zic patru, deși înclin spre trei. Iar unii visează sniperi (n.r. lunetiști) pe blocuri și rapel din elicopter…”, a declarat Marian Godină.

Starea lui Gheorghe Moroşan, bărbatul care a ucis doi muncitori în Oneşti, s-a agravat, spun medicii, astfel că urmează să fie transferat la Bacău.

author avatar
Andreea Vlad
910 afisari

2 COMENTARII

  1. Eu cred ca se gasea un deltaplan si un bumerang la dispozitie.
    Daca nu cereti la premierul Ciomu Pârțu ca va da el…

  2. Motivul pentru care nu sunt pregatitit politistii pentru luari de ostateci este…ca la noi nu se intampla sau se intampla foarte rar..
    Astfel incat , in putinul timp de pregatire se exerseaza trageri, eventual metode de incatusare sau imobilizare ale persoanelor agresive, situatii mult mai des intalnite .
    Asta i adevarul, din pacate !

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger