AcasăNewsMaria Basescu: "Ne-am dorit un baietel, dar sotul meu naviga"

Maria Basescu: „Ne-am dorit un baietel, dar sotul meu naviga”

Maria si Traian Basescu jucandu-se cu finul lor, Carol Ferdinand

Maria Basescu a declarat, miercuri, ca ea si sotul ei si-au dorit foarte mult sa aiba un baietel, dar acest lucru nu s-a intamplat, pentru ca Traian Basescu naviga in perioada in care erau tineri, adaugand ca acum isi doreste foarte mult sa devina bunica. Maria Basescu a participat miercuri, cand se sarbatoreste Ziua Copilului, la receptia organizata la Potigrafu (judetul Prahova) la un an de la botezul printului Carol Ferdinand, fiul printului Paul si al printesei Lia. „Ne-am dorit foarte mult sa avem un baietel, dar, daca sotul meu a navigat in perioada cand eram tineri, nu s-a intamplat. Sotul meu a dorit foarte mult sa mai avem un copil”, a declarat Maria Basescu la acest eveniment.

Maria si Traian Basescu jucandu-se cu finul lor, Carol Ferdinand

In acest context, prima doamna a precizat ca le-a spus fiicelor sale, Ioana si Elena, ca isi doreste foarte mult un nepot. „Le-am spus fetelor mele – cred ca o sa va socheze -, nu stiu, se marita, nu se marita, dar sa faca un copil cat mai curand. (…) Doresc sa devin bunica„, a spus Maria Basescu, citata de Mediafax. „Ioana a spus ca s-a maritat o data si nu-i mai trebuie, cea mica spune «Uite ce-a patit Ioana, deci nu-mi trebuie». «Atunci faceti un copil, sa aveti si voi pe cineva mai tarziu»”, a adaugat Maria Basescu.

Ea si-a amintit de copilaria fetelor sale, cand acestea ii ofereau desene si aplicatii de ziua mamei, in special Ioana. Maria Basescu a spus ca fetele ei, cand erau mici, participau la concursuri de desene pe asfalt si erau foarte emotionate, iar Ioana a castigat un astfel de concurs. De altfel, printre darurile frecvente dorite de fete se numarau cartile de colorat, a dezvaluit Maria Basescu. „Ele stiau cam tot ce se gasea la librarie pe vremea aia (….) Jucariile nu erau atat de sofisticate ca acum”. Prima doamna a mai marturisit ca a incercat sa le fie prietena fiicelor sale, dar, „uneori, e mai importanta gasca decat parintii”.

Maria Basescu le-a urat de 1 Iunie tuturor copiilor „multa sanatate” si „o viata mai buna”. Ea a avut un mesaj si pentru parinti, spunand ca acestia trebuie sa fie mai apropiati de copiii lor, dar, din pacate, nu mai au mult timp liber.

Sotia presedintelui Traian Basescu a participat la receptia organizata la clubul Selas Golf & Polo Club din Potigrafu (judetul Prahova), cu ocazia implinirii unui an de la botezul printului Carol Ferdinand, in calitate de nasa de botez a micutului Carol Ferdinand. Maria Basescu a venit neinsotita de sotul ei la eveniment si a precizat ca miercuri, inainte de aceasta receptie, a participat la o actiune organizata de o fundatie care protejeaza caii abandonati, eveniment la care au participat foarte multi copii.

In ceea ce il priveste pe micul sarbatorit, Maria Basescu a spus ca i-a adus o jucarie pentru varsta lui, frumos colorata si care scoate zgomote. Ea i-a urat, totodata, copilului sa fie sanatos si cuminte. De altfel, ea a precizat ca se vede des cu Carol Ferdinand. „L-am vazut de multe ori, de la perioada cand mergea de-a busilea si avea o viteza fantastica pe sub mese, pe sub scaune, peste tot. Dupa aceea, au inceput primii pasi, nesiguri si apoi a inceput sa alerge”, a spus Maria Basescu. Intrebata daca vrea sa-l invete pe printul Carol Ferdinand sa calareasca – aceasta fiind una dintre pasiunile sotiei presedintelui -, Maria Basescu a spus ca inca nu vrea sa faca acest lucru. „I-am cumparat un calut de jucarie si ii place. Are o fotografie pe un cal. Peste cativa ani, cred ca o sa ia contact cu un cal adevarat. O sa fiu instructorul lui”, a spus, razand, Maria Basescu. De altfel, in cadrul evenimentului de la Potigrafu, Maria Basescu s-a dus sa vada doi cai si i-a mangaiat.

Pe de alta parte, intrebata daca le-a cumparat vreun cadou fiicelor sale, Ioana si Elena, de 1 Iunie, Maria Basescu a raspuns negativ. „Fetele mele sunt mari”, a replicat ea. Raspunzand unei alte intrebari referitoare la amintirile din copilaria ei, Maria Basescu a spus: „E mult de atunci, am 60 de ani. Copilaria e frumoasa, fara griji”. Totusi, ea a precizat ca isi aminteste ca jocurile erau diferite atunci. „Ne alergam. Ne jucam de-a v-ati ascunselea.”

La receptia de miercuri au participat cateva zeci de invitati, ambasadori – printre care cei ai Ungariei, Argentinei, Venezuelei, Chinei, Malaysiei, Rusiei si Emiratelor Arabe Unite -, dar si prieteni ai cuplului princiar, printre care Monica Tatoiu, unii dintre ei veniti impreuna cu copiii.

Acestia s-au bucurat de un recital sustinut de Narcis Iustin Ianau, participant la show-ul „Romanii au talent” de la Pro TV, care a interpretat „Ave Maria” de Franz Schubert. Totodata, soprana Felicia Filip a sustinut un recital, acompaniata de pianista Ioana Maxim. In momentul in care s-a cantat „La multi ani”, Feliciei Filip i s-a alaturat pe scena Narcis Iustin Ianau. Receptia s-a incheiat cu o demonstratie de calarie cu sarituri peste obstacole.

 

613 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger