AcasăNewsMari probleme cu cardurile de sanatate! Presedintele PMF: "Este inuman ce ni...

Mari probleme cu cardurile de sanatate! Presedintele PMF: „Este inuman ce ni se intampla!”

De la 1 mai a intrat in vigoare folosirea cardurilor de sanatate, respectiv cine merge la medic trebuie sa prezinte cardul pe care cei mai multi dintre romani l-au primit prin posta.

Totusi, intregul sistem da mari batai de cap tuturor celor implicati in sistem. Multi medici de familie se plang ca sistemul inregistreaza mari blocaje si dureaza aproape o jumatate de ora pentru ca o reteta sa fie bifata, ceea ce se traduce in timp pierdut si, evident, foarte multi nervi.

Marina Parcalabu, presedintele PMF (Patronatului Medicilor de Familie), sustine ca „sistemul se blocheaza minute bune. Lucram cu intarzieri. 20-30 de minute dureaza sa inregistram o reteta in Arad, Oradea, Bistrita, etc. Este inuman ce ni se intampla”.

Totusi, Vasile Ciurchea, presedintele CNAS (Casa Nationala de Asigurari de Sanatate), da asigurari ca „nu exista niciun sistem blocat in momentul de fata. Au fost activate multe carduri si in fiecare zi rezolvam sesizarile care vin de la furnizori. Nu exista o zi de pauza”.

Intreaga poveste vine dupa ce au aparut informatii conform carora mai multi romani ar fi blocat bancomate incercand sa verifice daca pot scoate diferite sume de bani folosindu-se de cardurile de sanatate, semn ca aceste „documente” dau mari batai de cap.

author avatar
Cristi Ionita
235 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger