AcasăNewsMarga: Romania nu accepta limba moldoveneasca

Marga: Romania nu accepta limba moldoveneasca

Andrei Marga

Ministrul de Externe, Andrei Marga, a declarat, referitor la proiectul de lege aflat in prima lectura in dezbaterea Radei de la Kiev, ca Romania nu accepta existenta unei limbi moldovenesti distincte de limba romana.

Andrei Marga

Andrei Marga, ministrul de Externe al Romaniei, a reactionat referitor la proiectul de lege aflat in prima lectura in dezbaterea Radei de la Kiev care prevede ca pe teritoriul Ucrainei este garantata utilizarea limbilor regionale, care includ, printre altele, si limbile moldoveneasca si romana.

„Nu exista diferente intre limba moldoveneasca si limba romana incat este rezonabil, ca din punct de vedere romanesc, sa spunem simplu ca exista o limba romana care este vorbita in diferite provincii, sigur, cu accente dialectale, dar aceasta este o alta problema. Romania nu accepta existenta unei limbi moldovenesti, distincta de limba romana. Aceasta pozitie a Romaniei este in deplin acord cu punctul de vedere exprimat de comunitatea academica din Republica Moldova, care a spus mereu ca este vorba de aceeasi limba, de limba romana”, a declarat acesta, joi, in cadrul conferintei de prezentare a prioritatilor mandatului sau la MAE, citat de RTV.

Totodata, in timpul conferintei, Andrei Marga a reiterat ca Romania nu a acordat cetatenie in masa si nici pe criterii etnice, in legatura cu solicitarea MAE ucrainean ca Romania sa sisteze eliberarea de pasapoarte cetatenilor ucraineni din mai multe regiuni ale tarii.

author avatar
Ionut Zgimbau
185 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger