AcasăNewsMarga: Nu cred ca Traian Basescu are atuurile morale si politice sa...

Marga: Nu cred ca Traian Basescu are atuurile morale si politice sa vorbeasca de justitie

Ministrul de Externe, Andrei Marga, a sustinut, sambata, in cadrul unei conferinte de presa, ca presedintele suspendat, Traian Basescu, „face mare caz de justitie”, insa Basescu a lasat „cea mai subiectiva justitie, cea mai influentata de decizii politice”.

„Traian Basescu face mare caz de justitie. Sigur, justitia este de o importanta cruciala in societatea moderna. Societatile deschise sunt coloana vertebrala a acestor societati, dar nu cred ca Traian Basescu are atuurile morale si politice sa vorbeasca de justitie. In definitiv, ce s-a intamplat? Sub presedintia lui s-au numit judecatori, s-au numit procurori pe o scara mai mare decat oricand inainte, dar nu numai atat, dincolo de pregatirea excelenta, dincolo de tinuta morala absolut laudabila a foarte multor judecatori, a foarte multor procurori, a foarte multor oameni din justitie, dincolo de acestea deci, Traian Basescu ne-a lasat cea mai subiectiva justitie, cea mai influentata de decizii politice, cea mai controlata din punctul de vedere politic„, a declarat Marga, in cadrul conferintei de presa.

Ministrul de Externe a negat ideea ca „USL vrea sa acapareze puterea” in Romania, spunand, totodata, ca „USL s-a pronuntat pentru un pluralism al institutiilor, al vointei politice”. „Basescu peroreaza pe ideea ca USL vrea sa acapareze puterea. Sa ne uitam bine la situatie. USL este la guvernare, dar USL nu a luat sub control serviciile secrete, nu si-a propus sa le ia sub control, USL nu controleaza Procuratura Generala, USL nu controleaza DNA, USL nu controleaza justitia. Nu e niciun indiciu ca USL ar fi vrut sau ca ar vrea sa preia controlul asupra tuturor institutiilor statului”, a sustinut Marga.

„USL s-a pronuntat mereu pentru normalizarea vietii institutiilor in Romania si in acest sens pentru un pluralism al institutiilor, al vointei politice, al abordarilor din Romania”, a concluzionat ministrul de Externe Andrei Marga.

175 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger