AcasăNewsMarele câștigător al Lotului 1 pentru testele de salivă distribuite în școli...

Marele câștigător al Lotului 1 pentru testele de salivă distribuite în școli – o firmă de fashion

covid test

Licitația pentru primul lot de teste COVID pe bază de salivă care va fi livrat în școli s-a încheiat.  Dintre cele 3 companii câștigătoare, caimacul l-a luat o cunoscută casă de modă românească, companie care a câștigat mai multe contracte cu statul în perioada pandemiei.

Cine este marele câștigător

În prima etapă, în unitățile de învățământ vor ajunge 9 milioane de teste non-invazive pe bază de salivă, dintre care 5 milioane, vor fi livrate de Viggo Fashion International SRL- o comanie de modă românească, producătoare de haine și costume pentru bărbați.

Viggo Fashion International SRL a câștigat mai multe contracte cu statul român în perioada pandemiei, pentru furnizarea de combinezoane și viziere.

Celelate două companii împart cele 4 milioane de teste

Din cele 4 milioane de teste rămase,  3 milioane vor fi distribuite de o companie specializată în echipamente medicale, iar restul de 1 milion de teste sunt livrate de o firmă cu produse farmaceutice.

Statul român mai are în derulare o altă licitație pentru următoarele 2 loturi de teste COVID pe bază de salivă, pentru că în unitățile de învățământ vor ajunge 70 de milioane de teste. Elevii urmează să fie testați de două ori pe săptămână.

author avatar
Alina Costache