AcasăNews„Marea relaxare” de la 1 iunie se amână. Florin Cîțu: „Este cam...

„Marea relaxare” de la 1 iunie se amână. Florin Cîțu: „Este cam devreme!”

florin citu„Marea relaxare” de la 1 iunie se amână. Florin Cîțu: „Este cam devreme!”

Florin Cîțu anunța cu surle și trâmbițe la începutul acestei luni că de la 1 iunie am putea reveni la normal. Premierul s-a răzgândit cu privire la această relaxare, declarând că este „cam devreme”. Apoi a precizat că revenirea la normalitate depinde de vaccinare.

Acesta îi dă astfel dreptate președintelui Klaus Iohannis care a declarat că 1 iunie nu va fi data „relaxării totale”, iar renunțarea la măsuri se va face treptat dacă numărul cazurilor noi de COVID-19 scade foarte mult pe măsură ce numărul persoanelor imunizate crește.

„Are dreptate preşedintele, am dreptate şi eu”, a spus Florin Cîțu întrebat de declarațiile preşedintelui Klaus Iohannis potrivit căruia la 1 iunie vor fi prezentate evaluările pentru posibila relaxare. „Da, este un plan de măsuri care arată cum vom reveni la normalitate. Nu vom reveni 100%, dar vom arăta un prim pas, când vom avea rată de vaccinare de 35% şi apoi paşii următori. Soluţia este să ne vaccinăm”, a completat premierul.

Data la care estimează Cîţu că vom renunţa la mască

Șeful Guvernului a mai spus că este cam devreme renunțarea la mască de la 1 iunie. „La 1 iunie e cam devreme, dacă avem ținta de 35%, nu. Trebuie să ne gândim să renunțăm la mască după ce vom avea cele 10 milioane de persoane vaccinate”, a mai afirmat Cîțu.

Cîțu a mai spus că în cadrul Comitetului interministerial pentru revenirea României la normalitate a fost aprobat un regulament. Fiecare minister va veni cu propuneri pe care le va discuta mai întâi cu sectoarele din subordine.

Veștile proaste nu se opresc aici. Planurile pentru concediul de Paşte şi 1 Mai au fost spulberate pentru mulți români după ce autoritățile au adăugat pe lista galbenă ţări precum Grecia şi Maldive. Asta înseamnă că românii care decid să meargă totuşi în vacanţă, vor trebui să stea 14 zile în carantină. Tot pe lista galbenă sunt Statele Unite, Canada, Germania şi Elveţia. În schimb, iese de pe această listă Republica Moldova.

author avatar
Andreea Vlad
408 afisari

8 COMENTARII

  1. Scaderea numarului de peroane care se inscriu pentru vaccinare este datorata lipsei de informare a romanilor cu privire la aceste vaccinuri.Echipa guvernamentala insarcinata cu vaccinarea in frunte cu Raed Arafat si col Gheorghita au tratat si inca trateaza aceasta actiune cu superficialitate.Pentru ca au considerat ca romanii speriati de covid vor da buzna sa se vaccineze chiar daca informatiile transmise de ei fie nu sunt complete fie nu sunt facute in timp util. Fara a se consulta cu specialitsii epidemiologi din tara si in primul rand a citi prospectele si a-i informa pe romani cu privire la recomandarile fabricantilor nu dupa aparitia efectelor adverse ci inainte de aducerea in tara a vaccinurilor. Si asha s-a intamplat la inceputul actiunii ceea ce le-a dat curaj sa continue. I-a preocupat si inca ii preocupa doar partea tehnica a vaccinarii, numarul vaccinatilor. Nu conteaza pentru ei ce se intampla cu acestia dupa vaccinare. Nu conteaza sanatatea romanilor.I-au considerat pe romani o turma de oi proaste si sperioase care va raspunde prompt la indemnullor de a se vaccina. Nu s-au gandit nici un moment la faptul ca in izolare romanii au avut timp sa se informeze. Nici la faptul ca in afara internetului exista si o mass media care nu este aservita lor si ca exista si specialisti epidemiologici care prin aceasta mass media pot transmite informatii. S-au crezut si din pacate inca se cred atotputernici.Nici acum cei implicati in actiune nu ies zilnic public si nu informeaza asha cum o fac omologii lor din celelalte tari. Lupta lor politica pentru ciolan in pandemie are si ea o contributie. Transformarea spitalelor in spitale covid, neglijarea celorlaltor boli cronice,lipsa medicamentelor,a citostaticelor, pauperizarea poporului, restrictiile neconstitutionale absurde ale lui Arafat au dus la o conditionare a relaxarii cu vaccinarea. Neconstitutional dar in primul rand inuman. Un mod de a-si acoperi lipsa de competenta cu constrangeri. Rusine incompetentilor!Arafat, demisia!

  2. & Sunteți de părere că actuala guvernare Iohannis- Ludovic Orban- Cîțu -Cioloș-Barna- Hunor, ar avea unele probleme cu producătorii de vaccinuri de insistă să vaccineze persoanele care nu intenționează să se vaccineze, ? Sunteți de părere că producătorii de vaccinuri ar face presiuni să fie utilizat ceea ce produc, ? Remarcați și că guvernul nu a anunțat că ar fi achiziționat vaccinuri și de institutele românești care au anunțat că au obținut vaccinuri pentru aceiași viruși, ?

  3. @ Despre democrație cu liberalii, ?
    Ăștia de afirmă că sunt liberali „promovează , din funcțiile publice în care sunt, „excluderea socială” din motive de vaccinare după indicații liberale, ?

  4. cand esti un excrement mic, si cineva face pipi pe tine, iti schimbi discursul de chef

  5. Bai Catule, bai incompetentule criminal ce esti, sa vezi ce o sa iti creasca capul daca o sa te fugareasca astia asa un pic prin Bukale !! 🙂 Omule, deja oamenii sunt cat se poate de relaxati, carpa aia trebuie purtata numai cand esti in multime !! Acum, faza e ca aia care stau bot in bot e clar ca au toate sansele sa ia ceva in plus, dar si aia o sa isi dea seama ca globalistii au delansat WW3 de anul trecut, iar rahatul asta plandemic o sa tina minim pana prin 2025, asa ca multa rabdare va trebuie !! 🙂 Si, bai Ghoergita, sa ne prinzi tu pe toti rebelli de c-o-i-t-a, nimeni nu va crede ca a-ti bagat in voi serul experimental minune, aia e numai pentru sclavii si cobaii vostrii prosti si dusi cu pluta, ce a-ti bagat in voi e simplu ser fiziologic, asa ca lasa bai gargara, ca nu toti sunt copii mici, bai ordinarule !! 🙂 Ia mai zi bai Catule cum va luptati voi cu oamenii, si nu cu virusul invizibil, bai, nimeni nu mai merge la spital, care intra acolo, are toate sansele sa invete sa zboare, bai criminalule, alege-ti de acum stalpul tau preferat !! 🙂

  6. Catule,imi pare rau ,dar functia in care ai fost pus nu e de tine,e o caciula prea mare ptr capul tau mic.Esti ridicol si umilitor de comic in tot ce vorbesti si afirmi!!!Tu nu te uiti in oglinda niciodata,nu te uiti la tv in reluari,sa vezi ce prostii debitezi???Si voi numiti asta guvernare??Estio rusine,impreuna cu cel ce te-a pus acolo.Oare cine i-a scris pe promter ca tu esti bun de prim ministru????????

  7. Cine credeti ca este ?????? Anonim Gavrila Pele Balint care a postat nooaptea , ca prostii , la orele 23:53 , 0:38 , 1:04 si 2:46 ? Cine credeti ca a recidivat dimineata , la ora 7:11 cu urdori in felinare ? Ati ghicit , eu am postat , vuvuzeaua nocturna CONSTANTIN MOLDOVEAN ZIS KOSTEA SUGIUK TIRASPOL , zdreanta de troll mancurt de pe malul stang al Nistrului platit cu 3 copeici postarea sa haleaska polonice cu k…t in National !

  8. & Moment TVR ce amintește de campania guvernanților actuali despre vaccinare,
    youtube.com/watch?v=UDaOdtcybik , ?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

Programul Gabrielei Firea pentru Primăria Capitalei. Aeroport în sudul Bucureștiului și dezvoltarea/extinderea rețelei de metrou, printre promisiuni

Senatorul Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Generală a Bucureștiului și-a prezentat Programul de guvernare locală 2024 – 2028. Candidatul PSD își propune să...

Imagini incredibile cu rapperul american Sean Diddy când îşi bate iubita cu sălbăticie pe holurile unui hotel (VIDEO)

Cassie Ventura, fosta iubită a lui Sean Diddy, i-a intentat proces artistului și-l acuză, printre altele, de viol. O înregistrare video din 2016 îl...
proger