AcasăNewsMarea impacare Turcia-Israel, puciul diplomatic al lui Obama

Marea impacare Turcia-Israel, puciul diplomatic al lui Obama

Netanyahu si-a cerut scuze din aeroport, de fata cu Obama

Relatiile dintre Israel si Turcia atarnau de niste scuze. Pe care Turcia le cerea de la Israel pentru uciderea a noua cetateni de-ai sai aflati in misiune umanitara in Gaza, in 2010.

Netanyahu si-a cerut scuze din aeroport, de fata cu Obama

Israelul a refuzat sa-si culpabilizeze trupele speciale pentru o actiune in forta asupra navelor turcesti care incalcau embargoul. Dar, inainte ca presedintele american Barack Obama sa se suie in Air Force One cu destinatia Iordania, l-a pus pe premierul israelian sa faca pace.

Bibi si-a scos telefonul si l-a sunat pe omologul sau turc, Recep Erdogan, cerandu-si mult doritele scuze pentru „incident”. Plus ca a oferit compensatii pentru familiile victimelor. Ce nu face Bibi Netanyahu ca sa nu atace Iranul unilateral! Iar Turcia avea nevoie ca Israelul sa reinceapa sa livreze componentul principal din tehnologia AWACS achizitionata de la americani, si anume sistemul de avertizare in timp util. Altfel, flota de drone a armatei turce era doar de „defilare”, iar sistemul radar FBX, desemnat sa detecteze rachetele iraniene, era doar in parte operational.

author avatar
Adina Mutar
246 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger