AcasăNewsMarea bulibaseala RCA

Marea bulibaseala RCA

Aberant! Baza de date cu asigurarile obligatorii de raspundere civila auto incheiate pe teritoriul Romaniei (sistemul CEDAM) a cedat inca de luni.

Bătaia de joc continuă, Negritoiu rezistă

Bogdan Andriescu, presedintele Uniunii Nationale a Societatilor de Intermediere si Consultanta in Asigurari (UNSICAR), a precizat ca de la Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) i s-a spus ca la mijloc ar putea fi un atac informatic asupra CEDAM. Potrivit acestuia, in acest moment se emit polite RCA doar cu B0, iar cand o sa intre in functiune sistemul o sa se remedieze diferenta, respectiv soferii care au bonus si au platit mai mult fac o cerere si primesc diferenta, iar cei care au malus vor trebuie sa plateasca in plus.

Ce este CEDAM

CEDAM este o baza de date cu asigurarile obligatorii de raspundere civila auto (RCA) incheiate pe teritoriul Romaniei, in care poate fi verificata existenta unei polite RCA la o anumita data pentru un vehicul, poate fi vizualizata societatea de asigurare care a emis polita si pot fi identificate prejudiciile asociate politelor valabile incepand cu anul 2008. In CEDAM se pot verifica si daunele platite in baza unei polite de asigurare.

O tara, doua legi RCA

La o zi dupa ce Guvernul a adoptat OUG privind RCA, in dezbaterea din plen de la Parlament a intrat propunere legislativa initiata de mai multi parlamentari PSD. Practic, avem o tara, o singura piata a asigurarilor auto, dar doua legi diferite, elaborate de entitati diferite. Aceasta este situatia reglementarii raspunderii civile auto RCA. Escaladarea preturilor la politele auto in ultimii 1-2 ani a scos saptamana trecuta, pe strazi si drumuri nationale, mii de transportatori din Romania. Ca sa fie si mai clar: din Ordonanta RCA, lipseste cu desivarsire promisiunea Guvernului de a ingheta RCA vreme de sase luni. Transportatorii si-au manifestat din  nou nemultumirea. Asteptam noile iesiri in strada…

author avatar
Catalin Dumitrescu
449 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger