AcasăNewsMarea Britanie vinde arme si lui Bashar, si revolutionarilor sirieni

Marea Britanie vinde arme si lui Bashar, si revolutionarilor sirieni

Ce s-o mai tina cu incalcarea „liniei rosii”, mai bine da echipament impotriva atacurilor chimice

O comisie parlamentara a descoperit ca Marea Britanie vinde echipamente militare si regimului lui Bashar al-Assad, si Armatei Siriene Libere, precum si altor regimuri „sensibile”.

Nu ca ar fi ceva de mirare. E vremea marilor afaceri cu armament si ar fi „pacat” ca marile puteri sa lase doar Rusia sa-si faca mendrele.

Ce s-o mai tina cu incalcarea „liniei rosii”, mai bine da echipament impotriva atacurilor chimice

Iranul, Siria, printre „clienti”

Guvernul britanic a eliberat peste 3.000 de licente de export in valoare totala de 12,3 miliarde de lire sterline, „o suma uriasa”, potrivit fostului ministru al Apararii, John Stanley, presedintele comisiei, care a crezut initial ca „cineva a adaugat niste zerouri in plus”! Din 27 de tari ce figureaza pe lista Guvernului britanic ca regimuri ce incalca drepturile omului, doar Coreea de Nord si Sudanul de Sud nu au contracte cu Marea Britanie. In rest, „veselie” maxima. Iranul a semnat 62 de contracte, Rusia are 27 de licente pentru echipament biotehnologic, pusti cu luneta, armament cu laser si avioane fara pilot, pe care e posibil sa le furnizeze  armatei lui Bashar al-Assad. Acelasi Executiv a prelungit trei licente acordate Siriei pentru vehicule de teren si piese de sonare si a anuntat ca va livra Armatei Siriene Libere material de protectie impotriva armelor chimice!

Sirienii opozanti din Romania, abuzati de Ambasada regimului

Asociatia pentru Apararea Drepturilor Apatrizilor si Refugiatilor (A.P.A.D.A.R.) a organizat un protest impotriva abuzurilor reprezentantilor Ambasadei fata de cetatenii sirieni care nu sustin actualul regim, pentru 18 iulie, incepand cu orele 11.00, pe trotuarul din fata institutiei ce reprezinta regimul lui Bashar al-Assad. „Daca demersul nostru nu va avea efectul scontat ne vom adresa presedintelui Romaniei, Traian Basescu, pentru retragerea acreditarii acestui ambasador care practica discriminarea si nu respecta drepturile omului”, se arata in comunicatul A.P.A.D.A.R.

author avatar
Adina Mutar
146 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger