AcasăNewsMarea Britanie sa multumeasca romanilor ca ocupa joburi refuzate de englezi!

Marea Britanie sa multumeasca romanilor ca ocupa joburi refuzate de englezi!

Mariana Campeanu avertizeaza asupra manifestarilor de rasism din Marea Britanie la adresa romanilor

Ministrul Muncii, Mariana Campeanu, a atras atentia ca, oricat i-ar critica oficialii de la Londra pe romanii care inca nici nu au venit in Marea Britanie, conationalii nostri deja ajunsi acolo au acceptat joburi refuzate de englezii care primesc ajutoare sociale.

Mariana Campeanu avertizeaza asupra manifestarilor de rasism din Marea Britanie la adresa romanilor

Aflat sub amenintarea pierderii alegerilor in 2014, premierul britanic David Cameron s-a transformat, recent,  in ziarist antiimigrationist, publicand un articol plin de amenintari la adresa romanilor si bulgarilor. Cameron a infierat cu manie pretentia inca neanuntata a romanilor inca ramasi acasa de a cere ajutoare de somaj, locuinte sociale, locuri de munca, spitalizare, de pomana etc. Comisia Europeana nu a apreciat talentul „free-lancerului”, catalogandu-i demersul drept  „isteric”.

Xenofobie in Regatul Unit

Mariana Campeanu a acordat, recent, un interviu publicatiei britanice The Times, in care a criticat demersurile antiromanesti ale oficialilor de la Londra. „Imigrantii contribuie mult la PIB-ul britanic si ar trebui sa fie felicitati ca accepta locuri de munca libere in agricultura si servicii pe care britanicii care traiesc din ajutoare sociale refuza sa le ocupe. Marea Britanie ar trebui sa fie recunoscatoare pentru faptul ca romanii si bulgarii accepta astfel de locuri de munca ”, a tinut sa puncteze Mariana Campeanu. Cameron sustine ca va restrictiona accesul romanilor la ajutoare sociale, dar ministrul Muncii  a precizat ca romanii care lucreaza deja in Regatul Unit au imigrat din motive economice, nu ca sa ceara de pomana. „Este inacceptabil ca in secolul al XXI-lea sa existe rasism si xenofobie si este cu atat mai regretabil ca exista in Marea Britanie”, a atras atentia Mariana Campeanu.

author avatar
Arpad Dobre
186 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger