AcasăNewsMarea Britanie retrage cetatenia celor care lupta in Siria

Marea Britanie retrage cetatenia celor care lupta in Siria

Marea Britanie a retras cetatenia a 20 de persoane care au calatorit in Siria pentru a se alatura brigazilor ce lupta impotriva regimului lui Bashar al-Assad.

Biroul Jurnalistilor de Investigatie a descoperit ca cei 20 aveau dubla cetatenie, iar cea britanica le-a fost retrasa potrivit British Nationality Act, fara sa fie nevoie de o aprobarea judiciara, retragerea cetateniei intrand in efect imediat.

Conform ziarului „The Intependent”, peste 240 de cetateni britanici sunt in Siria, angajati in diferite activitati. British Home Office a publicat o declaratie prin care se subliniaza ca „acordarea cetateniei este un privilegiu, nu un drept, de aceea poate fi retrasa oricand, pentru binele public”.

„Guvernul va face tot ce-i sta in atributii ca sa apere binele public”. Aproape toate ordinele de retragere a cetateniilor eliberate in acest an au fost facute in lipsa din tara a persoanelor vizate. In luna noiembrie, patru sirieni cu cetatenie britanica au murit in Siria luptand impotriva armatei lui Bashar al-Assad.

author avatar
Adina Mutar
266 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger