AcasăNewsMarea Britanie paraseste UE, Elvetia ingroapa euro

Marea Britanie paraseste UE, Elvetia ingroapa euro

David Cameron rade de taxa propusa de Sarkozy

Summitul de saptamana trecuta a inregistrat doua esecuri. Nu s-a reusit modificarea Tratatului de aderare, iar eurobondurile nu au fost acceptate. Marea Britanie se pregateste de iesirea din UE, iar Elvetia, de prabusirea euro.

Atitudine. Presedintele Nicolas Sarkozy a fost nemultumit de pozitia premierului David Cameron

Premierul britanic David Cameron a venit, probabil, cu ganduri mari la summitul de la Bruxelees de joia trecuta, hotarat sa nu cedeze din suveranitatea financiar-fiscala a Marii Britanii, dar s-a intors la Londra cu mana goala. El ceruse garantii ca sa-si dea acceptul pentru modificarea Tratatului de aderare la UE. Intrucat nu le-a primit – iar presedintele Frantei, Nicolas Sarkozy, s-a ferit chiar si sa dea mana cu el –  Cameron a revenit in Anglia umilit, lansand un avertisment voalat. ”Ii urez succes Zonei Euro in a-si rezolva problemele”, a spus Cameron, iar colegii sai de partid sustin ca, astfel, Marea Britanie a mai facut un pas pentru iesirea sa din UE.

Francul elvetian, binecuvantare si blestem

Ministrul elvetian de Finante, Eveline Widmer-Schlumpf, sustine ca Guvernul elvetian se pregateste pentru prabusirea monedei unice si va impune dobanzi negative, in cazul afluxului masiv de euro. Conform Business Insider, ea a avertizat ca, daca moneda unica ar intra in colaps, francul elvetian s-ar aprecia foarte mult, dar aceasta ar duce la falimentarea exportatorilor elvetieni si a investitiilor elvetiene din strainatate.

author avatar
Arpad Dobre
438 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

Incident la metrou, în Capitală! Metrorex: „A fost raportată o urgență medicală”

Un incident a avut loc, vineri, la metrou, în București, circulaţia trenurilor fiind afectată temporar între Râul Doamnei şi Romancierilor, pe firul 1. S-a...

Umblă magazinele cu puiul vopsit? Cum putem verifica, la vitrină, dacă produsul a fost crescut natural

Aproape că s-a declanşat un scandal naţional după ce Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), Horia Constantinescu, a avertizat într-un mesaj transmis miercuri...
proger