AcasăNewsMarea Britanie, Franta si Suedia isi retrag ambasadorii de la Tel Aviv

Marea Britanie, Franta si Suedia isi retrag ambasadorii de la Tel Aviv

Extinderea coloniilor evreiesti i-a infuriat pe diplomatii europeni

Ministrii de Externe din Marea Britanie, Franta si Suedia intentioneaza sa-si retraga ambasadorii de la Tel Aviv, din cauza ca Israelul continua colonizarea teritoriilor ocupate, informeaza Sky TV.

Extinderea coloniilor evreiesti i-a infuriat pe diplomatii europeni

Premierul israelian, Benjamin Netanyahu, a aprobat construirea a inca 3.000 de locuinte in Ierusalim si Cisiordania, si in zona E1, care face legatura intre Ierusalim si Maaleh Adummim. Decizia a fost motivata de actiunea unilaterala a presedintelui Mahmoud Abbas de a ridica statutul Palestinei la „stat observator ONU”. Rechemarea ambasadorilor este o masura extrema, ministrul francez de Externe, Laurent Fabius, fiind de parere ca sunt si alte masuri pentru a arata dezaprobarea fata de planul israelian de colonizare.

Extinderea coloniilor israeliene in Ierusalimul de Est si Cisiordania va da „o lovitura aproape fatala” procesului de pace israeliano-palestinian, a declarat duminica secretarul general al ONU, Ban Ki-moon. „Coloniile sunt ilegale, conform Dreptului International.”  Guvernul israelian a blocat si transferul de bani inspre Autoritatea Palestiniana, in valoare de 116 milioane de dolari, sustinand ca acestia vor acoperi datoria catre Electric Corp din Israel.

author avatar
Adina Mutar
171 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger