AcasăNewsMarea Britanie duce mai multe nave de razboi in Golf

Marea Britanie duce mai multe nave de razboi in Golf

Apele Ormuzului si a Marii Arabiei au devenit neincapatoare pentru navele de razboi ale aliatilor

Ministrul britanic al Apararii, Philip Hammond, a admis ca va trimite mai multe nave de razboi in Golf, daca escaladeaza conflictul cu Iranul.

Apele Ormuzului si a Marii Arabiei au devenit neincapatoare pentru navele de razboi ale aliatilor

Hammond pregateste nave de lupta, bombardiere si trupe, pe care le va trimite in convoiul condus de portavionul american USS Abraham Lincoln, aflat deja in apropierea Stramtorii Ormuz. Fregata britanica HMS Argyll si un distrugator francez il insotesc pe USS Abraham Lincoln, la numai cateva mile de stramtoare. Marea Britanie mai are 1.500 de militari in Oceanul Indian, care deservesc 4 distrugatoare de mine, doua fregate, trei nave de sprijin, un vas de cercetare si un vanator de submarine. Acestea pot primi ordin sa se deplaseze in Golf, plus o unitate de interventie a Marinei Regale, constituita din elicoptere si nave usoare de atac, unitate creata anul trecut. HMS Daring se afla in apele Suezului, insotit de un distrugator.

HMS Westminster, folosit in campania de sprijin a rebelilor libieni, a parasit Portsmouth si va ajunge in Ormuz in mai putin de o saptamana.

author avatar
Adina Mutar
233 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger